Nouă persoane au fost rănite de petarde şi artificii folosite de Revelion

Nouă persoane au ajuns la spital din cauza unor accidente provocate de folosirea imprudentă a materialelor pirotehnice pentru Revelion, conform situaţiei centralizate la nivel naţional de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

569 afișări
Imaginea articolului Nouă persoane au fost rănite de petarde şi artificii folosite de Revelion

Nouă persoane au fost rănite de petarde şi artificii folosite de Revelion (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Pe de altă parte, în urma controalelor făcute miercuri, poliţiştii au confiscat articole pirotehnice în valoare de peste 78.000 de lei, a mai precizat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

De asemenea, au fost constatate 271 de infracţiuni pentru încălcarea regimului materiilor explozive.

Vaslui: Copil de opt ani, la spital după ce o petardă i-a explodat în ochi

Poliţiştii vasluieni au declanşat o anchetă, joi, în cazul unui copil în vârstă de opt ani care în noaptea de Revelion a ajuns cu ambulanţa la spital, având un traumatism ocular, după ce i-a explodat în ochi o petardă pe care ar fi găsit-o pe un drum din localitatea Valea Mare.

Potrivit primelor informaţii furnizate de reprezentanţii Poliţiei Judeţene Vaslui, băiatul s-a rănit la ochi după ce a dat foc unei petarde în curtea locuinţei sale, în noaptea de Revelion, într-un moment în care era nesupravegheat de către părinţi. Alertată de strigătele copilului, mama acestuia a sunat la 112 şi a solicitat intervenţia unei ambulanţe.

"După acordarea primului ajutor, minorul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde medicii l-au diagnosticat cu traumatism ocular. Poliţiştii au întocmit dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

În urma anchetei, poliţiştii vor trebui să stabilească ce fel de obiect pirotehnic a folosit băiatul, care susţine că a găsit petarda pe un drum din sat, în timp ce se întorcea spre casă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici