Noul ministru al Sănătăţii cere anularea gradului medic primar pentru un cadru medical din Capitală

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, va cere instanţei anularea concursului de medic primar în privinţa lui Alexandru Checheriţă de la Spitalul „Sf.Ioan”, după ce Corpul de Control a constatat că nu a fost respectată legea atunci când i s-a acordat gradul. Ministrul a sesizat şi organele abilitate.

740 afișări
Imaginea articolului Noul ministru al Sănătăţii cere anularea gradului medic primar pentru un cadru medical din Capitală

Noul ministru al Sănătăţii cere anularea gradului medic primar pentru un cadru medical din Capitală

Urmare a mai multor sesizări privind obţinerea titlului de medic primar al prof.dr. Alexandru Checheriţă, în luna octombrie 2019, Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a realizat o acţiune de documentare la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Ioan” şi de verificare a documentelor deţinute de către Centrul de Resurse Umane în Sănătate Publică în acest caz. În urma verificărilor, reprezentanţii Corpului de Control au contatat că nu au fost respectate etapele necesare cuprinse în legislaţie pentru obţinerea gradului de medic primar”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, a trimis, miercuri, raportul de documentare întocmit de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii către organele de cercetare abilitate, „în spiritul transparenţei şi a corectitudinii, principiile acestei guvernări”.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii se va adresa instanţei cu o solicitare de anulare a concursului de medic primar a prof.dr. Alexandru Checheriţă, în conformitate cu concluziile din acţiunea de documentare a Corpului de Control”, mai arată sursa citată.

Prof.dr. Alexandru Checheriţă a fost exclus şi din Comisia consultativă de specialitate a Ministerului Sănătăţii.

Jurnaliştii de la Libertatea au scris că Alexandru Checheriţă a devenit medic primar după ce ar fi primit o derogare de la Ministerul Sănătăţii care i-a permis să dea examenul de medic primar mai devreme decât ar fi trebuit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici