NOUL regulament de transport taxi, retras de Primăria Capitalei. Firea acuză o campanie de defăimare: Să-şi folosească banii în cauze constructive

Primăria Municipilui Bucureşti (PMB) a anunţat, luni, că va retrage de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti un proiect care prevede un nou regulament de transport în regim taxi în Bucureşti.

7614 afișări
Imaginea articolului NOUL regulament de transport taxi, retras de Primăria Capitalei. Firea acuză o campanie de defăimare: Să-şi folosească banii în cauze constructive

NOUL regulament de transport taxi, retras de Primăria Capitalei. Firea acuză o campanie de defăimare: Să-şi folosească banii în cauze constructive

„La nivelul Ministerului Transporturilor s-a constituit un grup de lucru format din specialişti ai ministerului, precum si experţi din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi din cadrul Municipalităţii, care lucrează deja la modificarea Legii nr. 38/2003 - Legea taximetriei. Ca urmare, Primarul General al Municipiului Bucureşti a decis amânarea dezbaterilor pe acest proiect, până la modificarea legislaţiei de specialitate, astfel încât forma finală a acestuia să fie în deplină concordanţă cu actul normativ aflat deocamdată în lucru”, se arată într-un comunicat remis, luni, de Primăria Capitalei.

Totodată, primarul general, Gabriela Firea, susţine că există o campanie de defăimare a PMB şi că are „toleranţă zero la şantaj”.

„Le sugerez celor care plătesc bani grei în campanii de defăimare a Primarului General şi a Primăriei Capitalei să-i folosească în mod constructiv pentru cauze nobile. Nu mă las intimidată de astfel de campanii şi am toleranţă zero la şantaj. Voi dovedi în continuare că rezist oricărei forme de presiune, pentru că dezideratul meu este binele bucureştenilor. Ne dorim cu toţii ca Bucureştiul să fie comparabil cu orice capitală europeană, dar constat că unii uită că acest lucru se poate rezolva doar cu respectarea legii”, a declarat Gabriela Firea.

Proiectul privind nou regulamnet de taxi a fost contestat în ultima perioadă de consilerii opoziţiei, care au acuzat faptul că noul regulament ar interzice aplicaţiile pentru taxi.

„Gabriela Firea insistă cu interzicerea aplicaţiilor integratoare de taxi, Clever şi Startaxi. Pentru miercurea aceasta a propus un nou regulament, prin care permite să funcţioneze doar aplicaţiile care au acceptul dispeceratelor! Cu alte cuvinte, vom fi cu toţii la mâna acestor dispecerate, de la consumatori până la taximetriştii independenţi”, a precizat, luni, conslierul PNL, Cătălin Deaconescu, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat, recent, pentru MEDIAFAX, în contextul discuţiilor privind intenţia Primăriei de schimbare a regimului aplicaţiilor de taximetrie, că aceste softuri sunt benefice pentru clienţi şi că dezvoltarea tehnologică nu poate fi oprită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici