„Novac afumat din Ţara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat joi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate şi al indicaţiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Ţara Bârsei, anunţă Ministerul Agriculturii.

325 afișări
Imaginea articolului „Novac afumat din Ţara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

„Novac afumat din Ţara Bârsei” devine produs protejat la nivel european (MADR/ Mediafx Arhiva Foto)

„România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicaţie Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicaţie Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Ţara Bârsei - Indicaţie Geografică Protejată”, precizează ministerul.

Potrivit instituţiei, încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicaţie Geografică Protejată.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici