Novak Djokovic, fotografiat alături de Milan Jolovic, fost luptător în masacrul de la Srebrenica

  • În imagine, jucătorul de tenis sârb numărul 1 al lumii se află într-un club cu Milan Jolovic.
  • Cunoscut sub numele de „Legendă”, Jolovic este fost comandantul unei unităţi paramilitare care a participat la masacrul de la Srebrenica din 1995.
  • 8.000 de oameni au murit în ceea ce Curtea Internaţională de Justiţie a numit genocid în 2007.
1392 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic, fotografiat alături de Milan Jolovic, fost luptător în masacrul de la Srebrenica

Sursafoto: faktor.ba

Novak Djokovic este în mijlocul unei controverse, după ce a apărut într-o fotografie lângă un fost soldat al genocidului de la Srebrenica.

Cămaşă albă, costum închis: aşa a fost fotografiat, în ultimele zile, Novak Djokovic, aşezat lângă Milan Jolovic, fost comandant al unei unităţi paramilitare care a participat la genocidul de la Srebrenica.

Un masacru care a avut loc în 1995, în timpul războiului din Bosnia şi Herţegovina. O imagine, publicată de portalul bosniac Faktor, care a alimentat noi controverse cu privire la jucătorul de tenis numărul unu al lumii.

Jolovic era comandantul uneia dintre unităţile paramilitare desfăşurate împreună cu armata Republicii Sârbe, „Drina Wolves”, „Wolves of Drina”. Un grup de soldaţi care au participat pe linia frontului la masacrul bosniacilor.

Jolovic, niciodată condamnat pentru crime de război, este cunoscut şi sub porecla de „Legendă”, atribuită acestuia pentru că a salvat (alături de alţi oameni) viaţa lui Ratko Mladic, generalul care a condus masacrul, condamnat la închisoare pe viaţă pentru genocid şi crime de război.

În fotografia care rulează pe Twitter, Djokovic pare să fie într-un restaurant, cu o ceaşcă şi un ceainic în faţă. În dreapta lui, Jolovic. Jucătorul de tenis sârb, bătut în finala US Open de rusul Daniil Medvedev (care l-a privat de visul de a câştiga Grand Slam-ul şi titlul major cu numărul 21), contactat de Al Jazeera, a preferat să nu facă nicio declaraţie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici