Novaya Gazeta a rămas şi fără licenţa pentru website

Curtea Supremă a Rusiei a revocat licenţa site-ului Novaya Gazeta, principalul ziar independent al ţării şi una dintre cele mai critice voci cu privire la intervenţia militară în Ucraina.

219 afișări
Imaginea articolului Novaya Gazeta a rămas şi fără licenţa pentru website

Novaya Gazeta a rămas şi fără licenţa pentru website

Pe contul său Telegram, Novaya Gazeta a menţionat că Curtea Supremă a admis recursul formulat de autoritatea rusă de reglementare a mass-media, Roskomnadzor, care a cerut justiţiei să revoce autorizaţia pentru publicaţie.

Pe 5 septembrie, Novaya Gazeta a fost lipsită de licenţa pentru ediţia tipărită, iar directorul, laureatul Premiului Nobel pentru Pace Dmitri Muratov, a comentat: „Ziarul a fost ucis astăzi. Au furat 30 de ani de viaţă angajaţilor săi şi au lipsit cititorii de dreptul de a primi informaţii”, adăugând că a fost un „verdict politic, fără niciun temei legal”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici