Nu scapi de starea de alertă. Ce măsuri vor fi, în continuare, obligatorii

  • Preşedintele a anunţat un set de măsuri de relaxare, dar şi că starea de alertă continuă
  • Va trebui, în continuare, să porţi masca de protecţie şi să respecţi măsurile de igienă şi distanţare fizică
  • El i-a atenţionat pe parlamentari să fie responsabili. PSD a anunţat, deja, că nu va vota prelungirea stării de alertă
25964 afișări
Imaginea articolului Nu scapi de starea de alertă. Ce măsuri vor fi, în continuare, obligatorii

Nu scapi de starea de alertă. Ce măsuri vor fi, în continuare, obligatorii

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat care sunt măsurile de relaxare care vor urma de pe 15 iunie, dar vom rămâne în starea de alertă. Va trebui să porţi, în continuare, masca de protecţie în interior şi să respecţi măsurile de igienă.

Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv internaţi în spitale, faptul că şi ultimul weekend de relaxare totuşi s-a simţit nu în sens bun la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim în continuare precauţi şi suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.
 
Klaus Iohannis a specificat că vor fi mai puţine restricţii propuse, va fi un pic mai simplu, dar nu se poate continua fără a avea „acest instrument numit starea de alertă”. Guvernul va discuta acest aspect.
 
Gândiţi-vă că sunt măsuri care obligatoriu trebuie continuate aproape cu caracter permanent – distanţarea, portul măştii în interior - extrem de important, măsurile de igienă, evitarea aglomerărilor mari, aceste lucruri trebuie să înţelegem că vor rămâne în continuare. Evident, Guvernul va dezbate în şedinţă de guvern această chestiune, dar, repet: măsurile restrictive propuse pentru continuarea stării de alertă vor fi mai puţine decât sunt acum în vigoare”, a motivat el.
 
Preşedintele i-a atenţionat şi pe parlamentari să fie responsabili. Social-democraţii au anunţat, deja, că nu vor vota prelungirea stării de alertă.
 
Şi, în final, mă adresez parlamentarilor, Parlamentului, care trebuie să ia în dezbatere această prelungire a stării de alertă.
Stimaţi parlamentari, fiţi responsabili! Gândiţi-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament. Dar dacă sprijiniţi Guvernul, atunci putem să controlăm eficient - şi am dovedit-o, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei. (...) Stimaţi parlamentari, nu puneţi sub semnul întrebării acum, la final, aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte!”, a spus şeful statului.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici