Numărul pensiilor de peste 1.000 lei s-a triplat în ultimii doi ani şi a trecut de un milion

Numărul persoanelor care primesc pensii de peste 1.000 lei s-a triplat în ultimii doi ani, asfel că la finele lunii octombrie cifra reprezenztând beneficiarii acestui venit a depăşit pragul de un milion, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

26 afișări
Imaginea articolului Numărul pensiilor de peste 1.000 lei s-a triplat în ultimii doi ani şi a trecut de un milion

Numărul pensiilor de peste 1.000 lei s-a triplat în ultimii doi ani şi a trecut de un milion (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

La finele primelor nouă luni, 21,1% dintre pensionari (peste un milion de persoane) încasau lunar peste 1.000 de lei, în urcare cu peste 100.000 de persoane faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi de trei ori peste nivelul din urmă cu doi ani.

Aproape jumătate din pensionari primesc lunar între 500 şi 1000 de lei, în timp ce 17% au pensii cuprinse între 350 şi 500 de lei.

În ultimii doi ani, numărul total de pensionari a crescut cu 100.000, de la 4,67 milioane la 4,77 milioane persoane.

În perioada analizată, aproximativ trei sferturi din totalul judeţelor au înregistrat un număr mai mare de pensionari comparativ cu cel al salariaţilor. În topul acestei grupe se află judeţele Giurgiu şi Teleorman, unde raportul pensionari/salariaţi a fost de 1,9 pensionari la un salariat. Bucureştiul se află la polul opus, înregistrând cea mai scăzută valoare a raportului (0,6).

Numărul salariaţilor depăşeşte numărul pensionarilor de asigurări sociale de stat în doar o cincime din judeţe.

La finele lunii septembrie, populaţia ocupată a României era de 9,1 milioane persoane, iar numărul salariaţilor era de 6,46 milioane, în scădere cu 90.000 faţă de primul semestru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici