O asistentă maternală a bătut cu biciul o adolescentă pe care o avea în grijă

O asistentă maternală din Bistriţa este cercetată de poliţişti pentru rele tratamente aplicate minorului după ce a bătut cu biciul o adolescentă de 14 ani pe care o avea în îngrijire.

42 afișări
Imaginea articolului O asistentă maternală a bătut cu biciul o adolescentă pe care o avea în grijă

O asistentă maternală a bătut cu biciul o adolescentă pe care o avea în grijă (Imagine: Mediafax Foto)

Asistenta maternală avea în grijă o adolescentă de 14 ani, dar şi un băiat de 11 ani.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Mariana Petroşanu, a informat, joi, că poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi, cu o zi în urmă, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bistriţa-Năsăud că asistenta maternală a bătut-o pe fată cu biciul.

"În cursul lunii noiembrie, asistenta a agresat-o fizic pe adolescenta de 14 ani care se afla în plasament la aceasta. Mai exact, în după-amiaza zilei de 26 noiembrie asistenta maternală i-a aplicat fetei mai multe lovituri cu un bici peste coapse din cauză că i-a găsit un caiet în care avea scrise şi desenate imagini cu caracter obscen şi vulgar", a declarat Petroşanu.

Poliţiştii o cercetează în libertate pe asistenta maternală, pentru rele tratamente aplicate minorului.

Şeful DGASPC Bistriţa-Năsăud, Margit Moldovan, a declarat, la rândul său, că instituţia pe care o conduce a făcut propria anchetă în acest caz şi a decis să anunţe Poliţia abia după ce s-a convins că situaţia este reală.

Miercuri, Comisia pentru Protecţia Copilului a dispus luarea din plasament a celor doi copii pe care îi avea în grijă asistenta maternală, aceştia fiind duşi la Centrul de Servicii Sociale Comunitare Beclean.

Totodată, asistenta maternală a fost suspendată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici