O femeie însărcinată în trei luni a murit în urma unei operaţii efectuate de un medic anchetat pentru malpraxis

Colegiul Medicilor din Gorj va declanşa o anchetă în cazul unei femei însărcinate în trei luni care a murit, joi seară, la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, unde fusese adusă în stare gravă de la Spitalul Novaci, după ce a fost operată de un medic anchetat pentru moartea unor bebeluşi la naştere.

816 afișări
Imaginea articolului O femeie însărcinată în trei luni a murit în urma unei operaţii efectuate de un medic anchetat pentru malpraxis

O femeie însărcinată în trei luni a murit în urma unei operaţii efectuate de un medic anchetat pentru malpraxis (Imagine: Elvira Gherogheita/Arhiva Mediafax Foto)

Femeia, Marinela Căldăraru, în vârstă de 30 de ani, era gravidă în trei luni şi avea probleme cu sarcina, iar medicul Damian Diţescu de la Spitalul Novaci a decis să intervină chirurgical pentru întreruperea sarcinii.

Pe parcursul operaţiei însă au apărut probleme, astfel că medicul a decis transferarea pacientei la Târgu Jiu.

Potrivit directorului adjunct de la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, dr. Cristina Căliman, la unitatea medicală au fost mobilizaţi zece medici de la diferite specializări pentru a a interveni în cazul tinerei, însă aceasta nu a putut fi salvată.

"Vom face verificări medicale şi administrative pentru a vedea ce s-a întâmplat. Pacienta oricum a fost adusă la noi în stare foarte gravă", a spus Căliman.

Colegiul Medicilor Gorj va face la rândul său verificări, mai ales că medicul Damian Diţescu nu este pentru prima dată implicat într-un astfel de incident, în ultimul an.

"Ne vom autosesiza, dar aşteptăm să vedem şi rezultatele necropsiei. Vom discuta şi cu medicii în cauză pentru a afla ce s-a întâmplat. Din păcate este un nou incident neplăcut, care trebuie clarificat", a declarat Gheorghe Stanciu, secretar al Colegiului Medicilor Gorj.

Colegiul Medicilor l-a sancţionat cu avertisment până acum pe medicul Damian Diţescu pentru unul din cele trei cazuri din 2011 în care au decedat bebeluşi la naştere, celelalte două fiind în curs de soluţionare.

"Sunt anchete complexe, dumnealui a contestat şi avertismentul primit de la noi la Comisia de Disciplină de la nivel naţional din Colegiul Medicilor şi probabil va mai dura până când o eventuală sancţiune va rămâne definitivă", a afirmat Stanciu.

Preşedintele Colegiului Medicilor Gorj, Ana Băleanu, a declarat, la rândul său, că de luni Comisia de Jurisdicţie din cadrul Colegiului va începe propria anchetă.

"Dorim să se afle adevărul şi vom fi necruţători, vă pot asigura de lucrul acesta. Nu iertăm pe nimeni pentru că nu dorim să se repete astfel de situaţii", a spus Băleanu.

Medicul Damian Diţescu este anchetat din vara anului trecut şi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru moartea celor trei bebeluşi, procurorii nefinalizând dosarul în care mai sunt anchetaţi alţi doi medici de la spitalele din Târgu Cărbuneşti şi Novaci, acolo unde au fost înregistrate decesele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici