O instituţie importantă din Europa a descoperit „indicii clare” privind încălcări ale dreptului umanitar în Ucraina

Un raport elaborat de o echipă de experţi din cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a depistat "indicii clare" privind încălcări ale dreptului umanitar internaţional de către forţele militare ruse în Ucraina.

366 afișări
Imaginea articolului O instituţie importantă din Europa a descoperit „indicii clare” privind încălcări ale dreptului umanitar în Ucraina

O instituţie importantă din Europa a descoperit „indicii clare” privind încălcări ale dreptului umanitar în Ucraina

"Există indicii clare şi dovezi credibile" care sugerează că au fost comise încălcări ale "drepturilor fundamentale ale omului (dreptul la viaţă, interzicerea torturii şi a altor tratamente degradante şi pedepse), mai ales în zonele aflate sub controlul efectiv al forţelor ruse", arată un raport elaborat de trei experţi OSCE care s-au aflat în Ucraina în perioada 24 februarie - 1 aprilie.

Raportul de 110 pagini, citat de CNN, conţine detalii despre crime punctuale, acte de tortură şi dispariţii forţate. Este prezentată mărturia unui traducător ucrainean care afirmă că a fost ţinut captiv de armata rusă nouă zile, timp în care a fost supus unor acte de tortură. Experţii consideră că multe dintre incidente ar putea fi crime de război, dar nu le cataloghează deocamdată astfel.

"Raportul documentează seria de acte inumane comise de forţele militare ruse în Ucraina", a comentat ambasadorul SUA la OSCE, Michael Carpenter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
osce,
ucraina,
rusia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici