O nouă metodă de furat maşini în România: cu căruţa!

Trei bărbaţi din Târgovişte au fost prinşi în flagrant de către poliţişti, în noaptea de miercuri spre joi, în timp ce încercau să fure o maşină dintr-o parcare din municipiu şi să o transporte cu o căruţă, şi aceasta furată, ei fiind cercetaţi penal pentru furt calificat.

163 afișări
Imaginea articolului O nouă metodă de furat maşini în România: cu căruţa!

O nouă metodă de furat maşini în România: cu căruţa! (Imagine: Darius Mitrache/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, autoturismul "Dacia" sustras urma să ajungă în Programul "Rabla", iar căruţa fusese furată cu o lună în urmă.

"Cei trei bărbaţi au declarat că au luat hotărârea de a fura maşina în momentul în care au constatat că aceasta nu mai este folosită de foarte mult timp, iar ulterior s-au gândit să o valorifice. În momentul în care urcaseră maşina «Dacia» în căruţă, aceştia au fost surprinşi de poliţişti, identificaţi şi conduşi la sediul poliţiei municipiului Târgovişte pentru audieri şi întocmirea actelor de cecetare penală pentru comiterea infracţiunii de furt calificat", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, agentul Raluca Trandafir.

Oamenii legii i-au identificat imediat pe proprietarii căruţei şi ai autoturismului, care, chemaţi la sediul Poliţiei, şi-au recunoscut bunurile şi le-au recuperat.

"Am fost anunţat despre cele întâmplate, aşteptam să duc «Dacia» la programul «Rabla». Acum o să mă grăbesc pentru ca maşina să nu mai tenteze şi alţi hoţi şi gândesc că chiar risc să rămân fără ea", a declarat Ion Popescu, proprietarul autoturismului.

Doi dintre hoţi fuseseră eliberaţi cu foarte puţin timp în urmă din închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici