O nouă numire notabilă, după cea a lui Traian Berbeceanu. Medicul Radu Zamfir a fost numit consilier al ministrului de Interne

Medicul Radu Zamfir, supravieţuitor al tragediei din Munţii Apuseni şi director al Agenţiei Naţionale de Transplant, a fost numit consilier onorific al ministrului de Interne, Marcel Vela.

41912 afișări
Imaginea articolului O nouă numire notabilă, după cea a lui Traian Berbeceanu. Medicul Radu Zamfir a fost numit consilier al ministrului de Interne

O nouă numire importantă, după cea a lui Berbeceanu. Un cunoscut medic a fost numit consilier al ministrului de Interne

Marcel Vela l-a numit consilier onorific pe medicul Radu Zamfir, supravieţuitor al accidentului din Apuseni şi director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant

Radu Zamfir a fost formator în cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe, precum “Educaţia medicilor în domeniul translantului” şi “Dezvoltarea competenţelor în transplant”. Medicul a primit mai multe distincţii, printre care şi o Diplomă de excelenţă pentru contribuţia deosebită şi implicarea în dezvoltarea activităţii de transplant hepatic în România.

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea l-a numit în luna martie 2019 director al Agenţiei Naţionale de Transplant.

Medicul Radu Zamfir este unul dintre supravieţuitorii accidentului din Apuseni. În accidentul aviatic produs în 20 ianuarie 2014, în Munţii Apuseni, au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici