O nouă pârtie de schi, pentru începători, va fi funcţională la Gura Humorului, în această iarnă

O nouă pârtie de schi, pentru începători, va fi funcţională în această iarnă în staţiunea Gura Humorului, a declarat, joi, primarul Marius Ursaciuc, care a menţionat că investiţia a fost asigurată de la bugetul local din încasările obţinute de la cealaltă pârtie, funcţională din 2010.

2989 afișări
Imaginea articolului O nouă pârtie de schi, pentru începători, va fi funcţională la Gura Humorului, în această iarnă

O nouă pârtie de schi, pentru începători, va fi funcţională la Gura Humorului, în această iarnă

Primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat corespondentului MEDIAFAX că noua pârtie a fost necesară pentru a separa schiorii începători de cei avansaţi.

"Noua pârtie de schi este o pârtie uşoară, cu instalaţie de teleschi pe o lungime de 500 de metri şi va fi înzăpezită prima", a spus Ursaciuc.

El a precizat că investiţia, de 98.000 de euro, aparţine exclusiv Primăriei, banii reprezentând încasările de anul trecut din administrarea primei pârtii din staţiune, Şoimul I, care are un grad de dificultate ridicat.

Noua pârtie va avea punct de plecare comun cu prima pârtie, dar un alt traseu, spre podul Voroneţ, şi va fi dotată cu instalaţii de telescaun şi teleschi.

"Noua pârtie este generatoare de venit şi estimăm o creştere a încasărilor cu 40 la sută", a spus Marius Ursaciuc.

El a mai declarat că se lucrează şi la o a treia pârtie, cu o lungime de doi kilometri, tot din fonduri ale administraţiei locale, menţionând că a preferat să finalizeze cu prioritate pârtia mai scurtă întrucât era necesară începătorilor.

Totodată, va fi amenajată o pârtie pentru sănii, cu o lungime de 400 de metri, a precizat primarul.

Marius Ursaciuc şi-a exprimat încrederea că în această iarnă vor veni numeroşi turişti la Gura Humorului, menţionând că pentru Revelion sunt deja ocupate 85 la sută din locurile de cazare.

Prima pârtie din Gura Humorului a fost inaugurată în februarie 2010, fiind realizată printr-un proiect cu finanţare europeană de reabilitare şi modernizare a zonei Ariniş din oraş, în valoare de 11 milioane de euro, ce mai cuprinde trei terenuri de sport, o piscină acoperită şi o piscină în aer liber, un bazin de înot pentru copii, reţele de utilităţi în parc şi un punct de informare turistică.

Pârtia de schi are o lungime de 1.478 de metri şi o diferenţă de nivel de 283 de metri, cu o înclinare medie de 19,7 la sută, având o capacitate de primire optimă de 873 de schiori pe zi, fiind omologată ca medie-dificilă.

Pârtia este dotată cu cinci tunuri de zăpadă, o maşină de bătut zăpada, telescaun pe o lungime de 1.330 metri şi instalaţie de iluminat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici