O persoană a abandonat un lup în Parcul din Craiova. Ce PEDEAPSĂ riscă aceasta

Poliţiştii din Dolj încearcă să găsească persoana care marţi a abandonat un lup în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova, însă spun că aceasta nu va răspunde penal, ci va fi amendată cu maxim 3.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1496 afișări
Imaginea articolului O persoană a abandonat un lup în Parcul din Craiova. Ce PEDEAPSĂ riscă aceasta

O persoană a abandonat un lup în Parcul din Craiova. Ce PEDEAPSĂ riscă aceasta (Imagine: Ana Maria Constantinescu)

„S-a întocmit o lucrare cu caracter general la nivelul Secţiei 2 Poliţie Craiova, nu este vorba despre o faptă de natura penală. Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea persoanei care a abandonat animalul respectiv în Parcul Nicolae Romanescu, urmând ca ulterior să i se aplice o sancţiune contravenţională conform prevederilor Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, al cărei cuantum e cuprins între 1.000 şi 3.000 lei”, a declarat Cătălin Dochia, purtător de cuvânt al Poliţiei Dolj.

Amenda ar urma să fie aplicată fie de Direcţia Sanitar Veterinară, fie de o structură a Ministerului de Interne, aşa cum prevede legea.

Un lup a fost găsit, marţi dimineaţa, hoinărind prin Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova. Iniţial s-a crezut că este vorba despre unul dintre lupii crescuţi în captivitate la Zoo Craiova, din Parcul „Romanescu”.

Ulterior, angajaţii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, care are în administrare grădina zoologică, au constatat că este vorba despre un alt animal.

„Mai întâi s-au numărat lupii crescuţi în spaţiile din Parc şi s-a observat că erau toţi. La un moment dat, atras de lupii noştri, şi-a făcut apariţia un lup lângă grădina Zoologică. A fost prins, tratat, deparazitat şi închis separat până ce va fi consultat de medic. Este vorba despre un lup pur, care avea zgardă la gât”, a declarat Aurelia Filip, directorul RAADPFL Craiova.

Aceasta a mai precizat că lupul nu era agresiv şi era obişnuit cu oamenii.

Lupul va sta în carantină 14 zile, după care se va stabili dacă va rămâne la Zoo Craiova sau va fi transferat la o altă grădină zoologică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici