O profesoară a legat de mâini o elevă, la ora de dirigenţie, pentru că deranja cursul

O profesoară de informatică de la o şcoală generală din municipiul Caracal este cercetată de poliţişti pentru lipsire de libertate, după ce la o oră de dirigenţie a legat de mâini o elevă în vârstă de 11 ani, pe motiv că deranja cursul.

558 afișări
Imaginea articolului O profesoară a legat de mâini o elevă, la ora de dirigenţie, pentru că deranja cursul

O profesoară a legat de mâini o elevă, la ora de dirigenţie pentru că deranja cursul

Părinţii unei eleve a Şcolii Generale nr. 7 din Caracal au depus, în 19 aprilie, o plângere la Poliţia Municipală împotriva profesoarei Carmen Matei, însă până acum cazul nu a fost făcut public de către autorităţi.

Potrivit inspectorului principal Roxana Filip din cadrul biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt, Poliţia, împreună cu un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, face cercetări în acest caz pentru lipsire de libertate.

"Părinţii au depus plângere la Poliţie, care a demarat în acest caz cercetări pentru lipsire de libertate. Cercetările se fac sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX Roxana Filip.

Eleva a fost mutată de către părinţi de la şcoala în care studia la o altă unitate de învăţământ, fata începând, totodată, şedinţe de psihoterapie.

Mihaela Ghenea, mama elevei, a declarat că decizia profesoarei Carmen Matei de la Şcoala Generală nr. 7 din Caracal a venit după ce fata de 11 ani ar fi avut o altercaţie cu doi colegi de clasă.

"Incidentul a avut loc într-o vineri, pe 16 aprilie. În timpul orei de informatică, cu zece minute înainte de pauză, fata mea a avut o mică altercaţie cu doi colegi. Doamna dirigintă a luat măsura de a o lega cu mâinile la spate", a declarat Mihaela Ghenea, care este învăţătoare la Şcoala Generală nr. 1 din Caracal.

Femeia a mai spus că în acea zi fiica sa a fost plimbată de către dirigintă între sălile de curs, legată la mâini.

"Cabinetul de informatică, unde a fost legată fiica mea, este la etajul al doilea al şcolii. Doamna dirigintă a plimbat-o de la etajul doi şi până la parter, unde avea sala de curs clasa ei, legată la mâini. A băgat-o în clasă şi a lăsat-o acolo, împreună cu colegii ei, care au batjocorit-o, au scuipat-o şi au înjosit-o", a afirmat Mihaela Ghenea.

Potrivit acesteia, fata a fost dezlegată de către colegii săi, la intervenţia unei profesoare de engleză, dar după terminarea orei de curs copiii au legat-o din nou.

"A venit profesoara de engleză la ore, a văzut-o şi a cerut colegilor ei s-o dezlege, dar aceştia i-au spus profesoarei că este pedepsită şi că nu pot s-o dezlege pentru că aşa a spus doamna dirigintă. Într-un final au dezlegat-o, dar imediat după terminarea orei de engleză fata a fost legată din nou de colegi. Fata s-a dus legată la mâini la cabinetul psihopedagoic al şcolii, dar nu mai era nimeni. Au văzut-o femeile de serviciu şi au dezlegat-o", afirmă mama elevei.

După incidentul de la ora de dirigenţie, eleva a refuzat să se întoarcă la şcoala unde învăţa, părinţii cerând transferul ei la unitatea de învăţământ la care mama ei este învăţătoare.

"Am făcut sesizare la direcţia şcolii, la ISJ, la Direcţia de Protecţie a Copilului şi până acum nimic. Nici nu a mai dorit să se întoarcă la şcoală. I-am cerut transferul de la Şcoala 7 şi am adus-o la Şcoala 1 şi a doua zi am şi mutat-o. Face şedinţe de psihoterapie la Centrul Psihopedagoic de la ISJ", a mai spus mama fetei.

Conducerea unităţii şcolare a început, la rândul său, o anchetă disciplinară în cazul profesoarei Carmen Matei.

"Ştiu că există o decizie internă a şcolii care a înfiinţat o comisie pentru cercetarea disciplinară a profesoarei. S-a discutat cu elevii, cu profesoara şi cu celelalte cadre didactice. O comisie a inspectoratului va ajunge azi (joi - n. r.) la Caracal pentru a vedea ce probleme sunt acolo. La nivelul inspectoratului se ştia despre acest caz, însă abia acum s-a mediatizat", a declarat joi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Judeţului (ISJ) Olt, Gabriela Constantinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici