O sută de autori pornesc greva fiscală. Ce spune CTP

O sută de artişti, scriitori, graficieni, cineaşti şi traducători vor să intre în grevă fiscală începând cu 1 septembrie, nemulţumiţi de noua procedură de taxare a drepturilor de autor impusă de Executiv.

13 afișări
Imaginea articolului O sută de autori pornesc greva fiscală. Ce spune CTP

O sută de autori pornesc greva fiscală. Ce spune CTP (Imagine: Simona Dumitriu/Mediafax Foto)

Autorii şi-au anunţat protestul într-o scrisoare deschisă şi ameninţă cu neplata noilor impozite până ce ordonanţa ce impune suprataxarea drepturilor de autor nu va fi abrogată. Ei declară că nu au de gând să stea la cozi, nemulţumiţi după ce au aflat cum îşi vor achita de acum înainte impozitele către stat.

Printre cei o sută de semnatari ai scrisorii de protest "Cu ce drept ne diminuaţi drepturile de autor?" se numără Varujan Vosganian, Andrei Pleşu, scriitorul Şerban Foarţă, George Arion, pianistul Harry Tavitian, regizorul Victor Ioan Frunză, scriitorul Mircea Vasilescu, Dan Culcer şi Dan Mircea Cipariu.

Citeşte mai multe despre greva fiscală a autorilor pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici