O sută de case şi anexe gospodăreşti din Harghita, inundate în urma unei ploi torenţiale

O sută de case şi anexe gospodăreşti din localitatea Căpâlniţa, judeţul Harghita, au fost inundate, miercuri, în urma unei ploi torenţiale.

304 afișări
Imaginea articolului O sută de case şi anexe gospodăreşti din Harghita, inundate în urma unei ploi torenţiale

O sută de case şi anexe gospodăreşti din Harghita, inundate în urma unei ploi torenţiale (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Şeful Centrului operaţional de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Ovidiu Dudu, a declarat că miercuri după-amiază a plouat torenţial în munţii din apropierea comunei Căpâlniţa, cantitatea de precipaţii depăşind 90 de litri pe metrul pătrat, într-o oră.

Potrivit sursei citate, din cauza torentelor de pe versanţi s-a format o viitură pe râul Homorodul Mic, fiind inundate 35 de case, 65 de anexe gospodăreşti şi zece hectare de păşune.

Totodată, au fost afectaţi nouă kilometri de drumuri comunale, doi kilometri de drumuri forestiere şi 15 poduri şi podeţe din localitate.

Ploile torenţiale au afectat şi oraşul Vlăhiţa, unde au fost inundate nouă subsoluri de locuinţe şi strandul termal din oraş.

Potrivit primarilor din cele două localităţi nu s-a reuşit deocamdată evaluarea pagubelor, întrucât mai există drumuri acoperite cu apă şi case la care nu s-a putut ajunge.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare cod portocaliu de vreme severă în 19 localităţi din judeţul Harghita.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici