O unitate mobilă ATI a ajuns la Galaţi. Aceasta va fi folosită pentru persoanele infectate cu noul coronavirus

  • O unitate mobilă cu paturi pentru Terapia intensivă a ajuns noaptea trecută la Galaţi.
  • Unitatea are 12 paturi şi va fi folosită pentru persoanele infectate cu coronavirus.
  • Unitatea a fost trimisă la Galaţi prin ordinul ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru.
1529 afișări
Imaginea articolului O unitate mobilă ATI a ajuns la Galaţi. Aceasta va fi folosită pentru persoanele infectate cu noul coronavirus

O unitate mobilă ATI a ajuns la Galaţi FOTO Mediafax

Unitatea mobilă ATI a ajuns la Spitalul Judeţean din Galaţi pe parcursul nopţii. Aceasta este amplasată în curte şi a fost alimentată la instalaţia de oxigen a unităţii medicale. În timpul vizitei de luni, de la Galaţi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a decis să detaşeze unitatea în condiţiile în care toate paturile  de terapie intensivă pentru cazurile COVID-19 sunt ocupate.

Spitalele din Galaţi nu au decât opt paturi de terapie intensivă pentru persoanele infectate, iar noua unitate deţine 12 locuri.

„În această noapte, Terapia Intensivă Mobilă a ajuns la Galaţi! Cetăţenii judeţului Galaţi au primit ajutorul solicitat de la Guvernul României, având acum la dispoziţie încă 12 posturi ATI, destinate salvării vieţii... Este vorba despre acea unitate mobilă ATI pentru a suplimenta capacitatea de paturi de terapie intensivă din Galaţi, tocmai pentru că aceste secţii de terapie Intensivă COVID au fost ocupate şi pentru a reuşi să gestionăm cazurile grave. La Galaţi sunt opt paturi şi unitatea mobilă mai aduce alte 12 locuri”, a anunţat prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avramescu.

Unitatea soseşte la Galaţi în condiţiile în care locurile din spitalele gălăţene sunt pline, iar în zonă apar din ce în ce mai multe focare de COVID-19. De la debutul epidemiei, în judeţul Galaţi au fost raportate  1279 de persoane infectate, dintre care 103 au murit. O situaţie gravă este la Spitalul Judeţean din Galaţi unde peste o sută de cadre medicale şi pacienţi s-au infectat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici