Oficial al Consiliului Concurenţei, despre preţurile carburanţilor: Creşterile sunt spectaculoase

Creşterile sunt, fără îndoială, substanţiale, chiar spectaculoase, dar nu au fost descoperite încă indicii cu privire la înţelegeri de tip cartel, spune vicepreşedintele Consiliului Concurenţei, Dan Virgil Pascu.

2818 afișări
Imaginea articolului Oficial al Consiliului Concurenţei, despre preţurile carburanţilor: Creşterile sunt spectaculoase

Oficial al Consiliului Concurenţei, despre preţurile carburanţilor: Creşterile sunt spectaculoase

„Creşterile sunt, fără îndoială, substanţiale, sunt spectaculoase. O simt şi eu ca persoană când merg la pompă şi alimentez. Însă de partea cealaltă, a biroului, nu am descoperit încă indicii cu privire la înţelegeri de tip cartel”, spune Dan Virgil Pascu.

Curbele de preţ din România, adaugă vicepreşedintele Consiliului Concurenţei, „sunt paralele cu curbele de preţ ale mediei din UE”.

„Ştiu că nu consolează. Avem putere de cumpărare mai mică. Însă piaţa benzinei este cel puţin europeană, iar cea a dieselului e globală. Aici noi nu avem instrumente de influenţare a pieţei”, încheie Pascu.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, joi, în şedinţa de Guvern, Ministerului Energiei şi Ministerului de Finanţe să verifice „elementele de preţ la carburanţi”: „Să avem o decizie privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al preţurilor la carburanţi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici