Olimpiodor Antonescu: Nu îi cunosc pe cei trei angajaţi în Jandarmerie

Olimpiodor Antonescu a declarat, marţi, la ieşirea din sediul Parchetului ICCJ, unde a fost citat pentru a i se prezenta acuzaţiile, că este cercetat pentru neglijenţă în serviciu, precizând că nu i-a cunoscut şi nu îi ştie nici în prezent pe cei trei care ar fi fost angajaţi ilegal în Jandarmerie.

435 afișări
Imaginea articolului Olimpiodor Antonescu: Nu îi cunosc pe cei trei angajaţi în Jandarmerie

Olimpiodor Antonescu: Nu îi cunosc pe cei trei angajaţi în Jandarmerie (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează demiterea de la conducerea Jandarmeriei Române, ca urmare a începerii urmăririi penale împotriva sa în dosarul privind angajările ilegale în IGJR, generalul Olimpiodor Antonescu a spus că aceasta "este o situaţie care caracterizează România, societatea, în momentul ăsta".

Olimpiodor Antonescu a mai arătat că, în opinia sa, nu a fost vorba de o decizie politică în cazul demiterii sale de la conducerea Jandarmeriei şi nu a vrut să comenteze dacă ministrul de Interne, Traian Igaş, a avut sau nu vreo implicaţie în acest caz.

"Nu ştiu care sunt planurile domnului ministru, însă ceea ce s-a făcut, aşa este prevăzut de lege, în cazul în care se începe urmărirea penală, persoana respectivă trebuie pusă la dispoziţie", a declarat Olimpiodor Antonescu.

Întrebat dacă i-a cunoscut pe cei trei care ar fi fost angajaţi ilegal în structurile Jandarmeriei, generalul Olimpiodor Antonescu a declarat: "Nu i-am cunoscut nici înainte, nici pe timpul şi nici măcar acum nu-i cunosc".

Întrebat dacă, în opinia sa, ar trage ponoasele după mitingul de la Palatul Cotroceni al poliţiştilor, din urmă cu câteva luni, Olimpiodor Antonescu a replicat ferm că nu este vorba de aşa ceva.

Şi fostul prim-adjunct al Jandarmeriei Române, Nicolaie Rugină, s-a prezentat, marţi, la Parchetul instanţei supreme.

El a plecat de la sediul Parchetului după aproximativ 40 de minute, timp în care procurorii i-au prezentat acuzaţiile care îi sunt aduse în acest dosar, respectiv de fals intelectual şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Nicolaie Rugină a refuzat să facă declaraţii despre acuzaţiile care îi sunt aduse.

Tot marţi, s-a prezentat la Parchetul instanţei supreme pentru prezentarea învinuirilor şi colonelul Marian Grigoroiu, care nu a vrut să facă niciun fel de comentariu despre cercetarea sa în această cauză.

În dosarul angajărilor ilegale în Jandarmerie, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală în cazul lui Olimpiodor Antonescu pentru neglijenţă în serviciu şi în cazul lui Nicolaie Rugină pentru fals intelectual şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Şeful Jandarmeriei Române Olimpiodor Antonescu şi prim-adjunctul acestuia Nicolaie Rugină au fost demişi de la conducerea instituţiei, în urma scandalului privind angajările ilegale din IGJR, ca urmare a începerii urmăririi penale împotriva lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici