Olt: Circa 180 hectare de păşune şi două podeţe, inundate de revărsarea Dunării

Aproximativ 180 de hectare de păşune şi două podeţe au fost inundate în două localităţi din judeţul Olt, Corabia şi Gârcov, după ce Dunărea a ieşit din matcă, fluviul depăşind cota de atenţie la staţia hidrometrică de la Corabia.

30 afișări
Imaginea articolului Olt: Circa 180 hectare de păşune şi două podeţe, inundate de revărsarea Dunării

Olt: Circa 180 hectare de păşune şi două podeţe, inundate de revărsarea Dunării (Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, duminică dimineaţă, la ora 9.30, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din Corabia şi Gârcov au anunţat inundarea a aproximativ 180 de hectare de păşune.

În oraşul Corabia au fost inundate 30 hectare de păşune, în timp ce în comuna Gârcov suprafaţa de păşune afectată de apele Dunării era de 145 de hectare.

Conform sursei citate, în comuna Gârcov mai sunt inundate două podeţe.

"Primele raportări cu inundaţiile de la Corabia şi Gârcov ne-au fost semnalate sâmbătă seară de către cei de la Sistemul de Gospodărire a Apelor. Nu sunt inundate gospodării sau locuinţe. Hectarele de păşune inundate reprezintă zona inundabilă a Dunării, special creată în cazul producerii de inundaţii", a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

La ora 10.00, debitul Dunării la staţia hidrometrică de la Corabia înregistra 10.700 metri cubi pe secundă, fiind depăşită cota de atenţie cu 38 de centimetri.

Hidrologii au instituit Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, pe sectorul Gruia-Zimnicea, începând de duminică, de la ora 6.00, şi până în 6 martie, avertizarea vizând judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, unde sunt prognozate creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie şi atenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici