Olt: Incendiu la o vilă a lui Bercea Mondial, la Drăgăneşti

Pompierii au intervenit, duminică după-amiază, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o vilă din Drăgăneşti (Olt) aparţinându-i lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt şi aflat în penitenciar după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul.

212 afișări
Imaginea articolului Olt: Incendiu la o vilă a lui Bercea Mondial, la Drăgăneşti

Bercea Mondial (Imagine: Cristi Cimpoes/ Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Alin Băsăşteanu, pompierii au fost solicitaţi să intervină duminică, în jurul orei 14.00, în oraşul Drăgăneşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă.

"La faţa locului au mers pompierii de la Garda Stoeneşti, cu două autospeciale, şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgentă din localitate, cu o autospecială. Echipele au găsit în flăcări bunurile dintr-o cameră de locuit, cu posibilitate de extindere şi la restul casei. Incendiul a fost lichidat după aproximativ 30 de minute. Au ars obiecte electronice, obiecte de mobilier, parchet, materiale textile şi tocăria camerei. Cauza probabilă a incendiului este un laptop lăsat sub tensiune", a declarat purtătorul al ISU Olt.

Potrivit unor surse oficiale, imobilul la care a izbucnit incendiul îi aparţine lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Sandu Anghel este încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova din 20 februarie 2011, într-un dosar în care este judecat pentru tentativă de omor calificat, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, care în urma incidentului a avut nevoie de spitalizare.

În acest dosar, în 1 noiembrie 2013 Curtea de Apel Craiova i-a majorat lui Sandu Anghel pedeapsa la închisoare cu executare de la şapte ani şi şase luni la zece ani, pentru tentativă de omor calificat. Instanţa supremă a decis, în 7 februarie, menţinerea lui Sandu Anghel în arest, urmând ca recursul la decizia Curţii de Apel Craiova de majorare a pedepsei să fie judecat în 4 aprilie.

De asemenea, Bercea Mondial a fost condamnat, în aprilie 2013, de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu executare, într-un alt dosar în care este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici