Omul de afaceri argeşean Cătălin Spătaru, arestat pentru 20 de zile

Omul de afaceri argeşean Cătălin Spătaru, cercetat în dosarul privind un grup infracţional suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, a fost arestat pentru 20 de zile, în noaptea de luni spre marţi.

1104 afișări
Imaginea articolului Omul de afaceri argeşean Cătălin Spătaru, arestat pentru 20 de zile

Omul de afaceri argeşean Cătălin Spătaru, arestat pentru 20 de zile (Imagine: Mediafax Foto)

Decizia de arestare preventivă pentru 20 de zile a lui cătălin Spătaru a fost luată, în noaptea de luni spre marţi, de către Tribunalul Mehedinţi, mandat de arestare preventivăfiind emis şi pe numele unui bărbat din Strehaia, Mihai Ion.

Omul de afaceri Cătălin Spătaru a aşteptat la Tribunalul Mehedinţi deizia magistraţilor, împreună cu avocatul său, după pronunţarea sentinţei fiind dus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi.

La ieşirea din Tribunalul Mehedinţi, Spătaru nu a făcut nicio declaraţie presei, dar le-a spus însă fratelui său şi rudelor care îl aşteptau 'să stea liniştiţi".

Avocatul omului de afaceri, Bebe Dana, a declarat că va formula recurs la decizia Tribunalului Mehedinţi de arestare preventivă.

"Nu sunt indicii temeinice, (n.r. - pentru arestare), tocmai de aceea vom face recurs", a spus Bebe Dana.

Celălalt băbat care a fost arestat preventiv, Mihai Ion, din Strehaia, a părăsit Tribunalul Mehedinţi, după ce audierile s-au încheiat şi nu s-a mai întors la pronunţarea soluţiei, decizia judecătorului fiind aşteptată de avocatul său.

Avocatul lui Mihai Ion, Sorin Crudiu, a declarat, la rândul său, recurs în cazul clientului său.

"Nu s-a mai întors, probabil se va preda mâine ( n.r. - marţi)", a mai spus avocatul lui Mihai Ion.

În cazul altor patru persoane prezentate de procurorul DIICOT, luni, în faţa Tribunalului Mehedinţi, cu propunerea de arestare preventivă, judecătorul a respins propunerea, aceştia primind interdicţia de a părăsi localitatea Strehaia pentru următoarele 30 de zile, cu excepţia cazurilor în care vor fi chemate la şedinţele din proces.

Omul de afaceri argeşean Cătălin Spătaru, cunoscut drept "regele asfaltului din Argeş", cercetat şi dat în consemn la frontieră în dosarul privind un grup infracţional suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, a fost reţinut, duminică, pentru 24 de ore.

Anchetatorii i-au confiscat omului de afaceri două maşini - un Mercedes X 6 şi un Audi A 6. Cu una dintre maşini, respectiv cu autoturismul Mercedes, Săptaru venise la audieri la DIICOT, iar cu cealaltă maşină au ajuns la DIICOT rude ale acestuia.

Cătălin Spătaru s-a prezentat, duminică, la sediul DIICOT Mehedinţi.

Potrivit şefului Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Mehedinţi, Petri Althamer, pe numele lui Spătaru fusese emisă o citaţie în care acesta era chemat la audieri duminică la prânz.

Spătaru şi liderii grupului infracţional acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, Mihai Gheorghe şi Mihai Ion, au fost daţi, luni dimineaţă, în consemn la frontieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici