Oprea: În sud există posibilitatea evacuării preventive a populaţiei, în urma atenţionării cod galben

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a avertizat, luni, că în sudul ţării, ca urmare a atenţionării cod galben de precipitaţii, există posibilitatea evacuării preventive a populaţiei şi a cerut prefecţilor şi primarilor să pregătească spaţii adecvate de găzduire temporară a eventualilor sinistraţi.

592 afișări
Imaginea articolului Oprea: În sud există posibilitatea evacuării preventive a populaţiei, în urma atenţionării cod galben

Oprea: În sud există posibilitatea evacuării preventive a populaţiei, în urma atenţionării cod galben (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"În condiţiile noilor atenţionări meteo, există posibilitatea ca - în localităţile din sudul ţării, unde va continua să plouă - să luăm măsuri de evacuare preventivă a populaţiei. De aceea, cer prefecţilor ca, împreună cu primarii, să aibă pregătite variantele de cazare temporară a populaţiei", a solicitat ministrul Gabriel Oprea, la comandamentul de iarnă convocat la sediul Guvernului.

Acesta a cerut totodată ca în judeţele din Oltenia şi Muntenia, unde există riscul ca inundaţiile să afecteze drumurile comunale şi judeţene, să fie pusă la dispoziţia inspectoratelor de urgenţă situaţia persoanelor care necesită asistenţă medicală permenantă.

Oprea a dat totodată asigurări că va fi monitorizat modul în care firmele îşi îndeplinesc obligaţiile de deszăpezire în judeţele din Moldova, unde se vor înregistra ninsori, şi a precizat că firmele vor fi sancţionate în cazul înregistrării de deficienţe.

Ministrul a precizat că efectele inudaţiilor din ultimele trei zile s-au făcut simţite în 26 de localităţi din 9 judeţe, dar nu au fost afectate obiective social-economice.

Au fost inundate, însă, 4 locuinţe în judeţele Argeş, Călăraşi şi Dâmboviţa, iar 15 fântâni au fost afectate în Tătăreşti de Jos, Teleorman. Inundaţiile au afectat, de asemenea, 300 de curţi, grădini şi anexe gospodăreşti, precum şi 1.493 hectare de teren arabil şi 435 hectare de păduri, fiind afectată circulaţia pe 5 drumuri judeţene şi 4 drumuri comunale.

Oprea a mai arătat că, din cauza inundaţiilor, eforturile pentru găsirea copilului căzut vineri în râul Dâmbovnic sunt îngreunate.

Potrivit ministrului, pentru îndepărtarea apei din gospodării au intervenit în ultimele trei zile peste 46.800 de pompieri şi poliţişti, care au acţionat cu peste 6.000 mijloace de intervenţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici