COD GALBEN DE PLOI ŞI NINSORI în aproape toată ţara. HARTA meteorologilor. În Bucureşti nu a fost soare de 28 zile

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ, polei, ninsori, intensificări ale vântului, valabilă de luni de la ora 23.00 până miercuri la ora 10.00. Precipitaţiile se vor extinde dinspre sud şi să cuprindă majoritatea zonelor. Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a precizat că soarele nu a mai apărut în Bucureşti de 28 zile.

20671 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN DE PLOI ŞI NINSORI în aproape toată ţara. HARTA meteorologilor. În Bucureşti nu a fost soare de 28 zile

COD GALBEN DE PLOI ŞI NINSORI în aproape toată ţara. HARTA meteorologilor

Cantităţile de precipitaţii pot atinge în următoarele 36 ore, până miercuri la prânz, 50 litri/metru pătrat în sudul ţării, cu un posibil strat de zăpadă de 15-20 centimetri şi vânt intensificat la 50-60 kilometri/oră, dar sunt speranţe ca de joi să apară soarele, a anunţat conducerea ANM.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a precizat, în comandamentul de iarnă reunit la Guvern, că soarele nu a mai apărut în Bucureşti de 28 zile.

"Începând cu miercuri după-amiază-joi, sunt speranţe să apară şi soarele. Avem 28 de zile de când nu a apărut soarele la Bucureşti", a spus Sandu.

El a anunţat totodată că, începând de joi şi până în intervalul 16-20 decembrie, vor mai fi înregistrate precipitaţii mai mult în vestul ţării, sub formă de ninsori slabe.

 

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de luni, ora 23.00, până miercuri, la ora 10.00, aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud şi va cuprinde treptat majoritatea zonelor.

În Oltenia şi în Muntenia va ploua continuu şi se vor cumula cantităţi de apă cuprinse în general între 25 şi 50 de litri pe metru pătrat.

În Moldova, în noaptea de luni spre marţi vor fi precipitaţii slabe, mai ales ploaie şi burniţă, care local vor depune polei. Ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în dealurile subcarpatice.

În zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, ce va depăşi local 15-20 de centimetri, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Vântul se va intensifica în sud-estul ţării, unde rafalele vor depăşi 55-60 de kilometri pe oră, dar izolat şi pe crestele montane, unde trecător va viscoli sau spulbera zăpada.

Avertizarea a fost emisă pentru Bucureşti şi 30 de judeţe, respectiv Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Argeş, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi şi Vrancea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici