Oprescu: Angajaţii RATB încheie protestul şi reiau joi seară munca - GALERIE FOTO

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, la finalul discuţiilor de la autobaza Titan, că angajaţii RATB încheie protestul şi reiau joi seară munca, precizând că 89% din doleanţele acestora privesc administrarea propriilor bani.

70 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Angajaţii RATB încheie protestul şi reiau joi seară munca - GALERIE FOTO

Oprescu: Angajaţii RATB încheie protestul şi reiau joi seară munca (Imagine: Mediafax Foto)

Edilul Capitalei a sugerat că problemele de la RATB sunt generate de managementul defectuos al Regiei, arătând că a dispus în acest sens un audit intern.

"Am spus şi dimineaţă foarte clar că angajaţilor RATB nu li se va tăia nimic din salarii, reducerea aplicată fiind pe fondul orelor suplimentare care nu s-au mai putut plăti în acelaşi mod", a spus Oprescu.

Primarul Capitalei a adăugat că administraţia RATB trebuie să găsească soluţii pentru a ajunge la o anumită echitate în ce priveşte veniturile angajaţilor.

El a precizat că veniturile salariale ale angajaţilor RATB au scăzut de anul trecut din cauză că nu s-a mai plătit decât o parte din orele suplimentare.

"Acum se reevaluează situaţia şi din banii pe care îi au la dispoziţie ei îşi păstrează nemodificate salariile, dar administraţia are obligaţia să umble la aceste ore suplimentare şi să creeze o echitate", a spus Oprescu.

Oprescu a criticat conducerea RATB, sugerând chiar că actualii şefi ai Regiei ar putea fi schimbaţi.

"Conducerea, aceasta sau alta, va trebui să ia toate măsurile necesare pentru rezolvarea problemelor care ţin de management", a spus primarul general.

Întrebat dacă salariile angajaţilor RATB vor creşte sau vor scădea, Oprescu a răspuns că va fi o "reaşezare" a fondului de salarii, spunând că nu vor creşte, dar nici nu vor scădea.

"Protocolul începe prin implementarea unui alt sistem de salarizare, care nu presupune creşteri ale veniturilor, ci o reaşezare a lor", a precizat Oprescu.

Primarul Capitalei a mai spus că va avea loc o rectificare şi vor fi luate o serie de măsuri, nu numai pentru RATB, după primele şase luni.

Oprescu, huiduit de o parte dintre protestatari

La ieşirea din autobaza Titan, în timp ce dădea declaraţii presei, Oprescu a fost huiduit de o parte dintre protestatari, care l-au acuzat că minte şi au denunţat faptul că nu s-a semnat nimic.

Oprescu s-a întors către aceştia şi a vorbit despre o creştere de la 38 la 40 de milioane a sumei prevăzute în ordinul pentru plata salariilor angajaţilor.

"Ordinul de plată pentru RATB este plătit, de la 38 de milioane la 40 de milioane, ceea ce reprezintă modalitatea de implementare a noului sistem de salarizare", a adăugat Oprescu.

Atunci când a fost rugat să explice, Oprescu a spus că se va pune în aplicare noul protocol, care prevede introducerea unei noi grile de salarii.

Peste o mie de angajaţi RATB au protestat la autobaza Titan, aceştia refuzând să iasă cu autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele pe trasee. Protestul a fost declanşat, miercuri noapte, la acţiune participând iniţial 400 de angajaţi ai regiei.

Toate mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti s-au retras de pe trasee, iar de la ora 7.30 nu a mai circulat niciun troleibuz, autobuz sau tramvai.

Vezi aici imagini din timpul grevei angajaţilor RATB!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici