Oprescu: Apa caldă să fie plătită diferenţiat, în funcţie de venituri şi firmele din apartamente

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, vineri, că municipalitatea caută o soluţie pentru ca apa caldă să fie plătită diferenţiat, în funcţie de venituri şi de firmele cu sediul în apartamente, având în vedere şi Ordonanţa de Guvern care obligă Primăria să plătească datoriile istorice ale RADET.

41 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Apa caldă să fie plătită diferenţiat, în funcţie de venituri şi firmele din apartamente

Oprescu: Apa caldă să fie plătită diferenţiat, în funcţie de venituri şi firmele din apartamente (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"Vrem ca subvenţia pentru apa caldă să fie direcţionată doar către familiile cu venituri reduse, pensionari şi şomeri, iar persoanele cu venituri mari şi cele aproximativ 11.000 de firme cu sediul în apartamente să plătească gigacaloria pentru apa caldă la preţul nesubvenţionat de 300 de lei", a spus Sorin Oprescu.

Potrivit edilului şef al Capitalei, nu este echitabil ca pensionarii să plătească acelaşi tarif ca persoanele cu venituri mai mari sau ca firmele care au sedii în apartamente.

Primarul general a explicat că această soluţie este căutată de municipalitate în contextul recentei ordonanţe de Guvern care obligă municipalitatea să plătească datoriile istorice al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) şi care, în opinia sa, a fost aprobată "pe şest, fără să ştie nimeni nimic".

"În momentul în care am o întreprindere care nu este productivă decât într-o mică, foarte mică parte, şi vorbesc aici de RADET, îmi apare pe şest, fără să ştie nimeni nimic, o ordonanţă de Guvern care mă obligă să plătesc datoriile istorice", a mai spus Oprescu.

Întrebat cum va funcţiona măsura luată de municipalitate şi dacă populaţia va fi împărţită în funcţie de valoarea veniturilor, Oprescu a spus că încearcă să găsească "orice măsură prin care nu atinge familiile defavorizate".

Primarul Capitalei a mai spus că, cel mai probabil, la sfârşitul lunii iunie va prezenta Consiliului General proiectul de hotărâre privind plata gigacaloriei pentru apa caldă în funcţie de veniturile populaţiei.

RADET are în acest an un buget de 759 de milioane de lei, faţă de peste 900 de milioane de lei în 2009.

Primarul Sorin Oprescu anunţa, în 8 martie, că ia în calcul eliminarea subvenţiei la apă caldă, având în vedere că jumătate din bugetul municipalităţii este direcţionat pentru subvenţiile RADET şi RATB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici