Oprescu către directorul RATB: Vă scoateţi oamenii acum, alunecă cetăţenii ca pe patinoar

Sorin Oprescu l-a criticat, în timpul Comandamentului de iarnă, pe directorul general al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), pentru faptul că peroanele nu erau curăţate vineri dimineaţă, motiv pentru care oamenii alunecau "ca pe patinoar".

73 afișări
Imaginea articolului Oprescu către directorul RATB: Vă scoateţi oamenii acum, alunecă cetăţenii ca pe patinoar

Oprescu către directorul RATB: Vă scoateţi oamenii acum, alunecă cetăţenii ca pe patinoar (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Primarul general a început discuţiile din Comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei, semnalând că traficul este îngreunat în sectoarele 5 şi 6, din cauza utilajelor insuficiente care acţionează.

El le-a cerut operatorilor să scoată în teren toate utilajele şi să apeleze la echipajele de Poliţie Rutieră, care să meargă înaintea unităţilor de pluguire.

Deoarece intervenţia societăţilor Romprest Service SA şi Urban SA nu a fost suficientă în sectorul 5, Sorin Oprescu le-a cerut sprijinul şi celor de la SC Supercom SA şi SC Rosal Grup SRL, pentru a se asigura, în medie, intervenţia a cel puţin 15 utilaje şi în sectorul 5.

"Domnule director general al RATB, v-am rugat să vă scoateti oamenii. Dacă nu aveţi posibilitatea să scoateţi oamenii, să-mi spuneţi. Vă scoateţi oamenii acum, alunecă oamenii ca pe patinoar. Până dimineaţă, peroanele nu au fost curăţate", s-a adresat Oprescu directorului general al RATB.

"Am impresia că mă luaţi de maimuţoi", a adăugat Oprescu.

Edilul general a semnalat faptul că la staţia Lujerului, din sectorul 6, vineri dimineaţă la ora 7.00 era zăpadă depusă.

Potrivit rapoartelor operatorilor de salubrizare, de vineri dimineaţă, de la ora 7.00, în sectorul 1, SC Romprest SA acţionează pe străzile laterale la împrăştiat material antiderapant şi pluguit cu 60 utilaje, precum şi în staţii RATB, la trecerile de pietoni şi refugiile RATB, pe toate arterele principale cu 230 de operatori.

În sectorul 2, SC Supercom SA acţionează pe străzile laterale la împrăştiat material antiderapant şi pluguit cu 34 utilaje, precum şi în staţii RATB, la trecerile de pietoni şi refugiile RATB, pe toate arterele principale cu 148 de operatori.

SC Rosal Grup SRL a intervenit în sectorul 3 cu 46 de utilaje pe marile bulevarde, iar în staţii RATB, treceri de pietoni şi refugii RATB, pe toate arterele principale cu 170 operatori

În sectorul 4, SC Rebu SA acţionează cu 32 utilaje pe străzile laterale la împrăştiat material antiderapant şi pluguit, şi cu 55 de operatori în staţii RATB, treceri de pietoni şi refugii RATB.

În sectorul 5, societăţile Romprest Service SA, care acţionează pe Calea Ferentari şi Prelungirea Ferentari, Eroii Sanitari, şi Urban SA intervin cu câte două utilaje.

De asemenea, SC Urban Sa intervine în sectorul 6 cu 28 de utilaje pe arterele principale şi cu 147 de operatori în staţii RATB, treceri de pietoni şi refugii RATB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici