Oprescu: Edilii de sector ar putea fi viceprimari, cu drept de veto în probleme financiare de sector

Primarul general Sorin Oprescu a spus, duminică, după întâlnirea cu primarii de sector, că aceştia ar putea primi funcţii de viceprimari, ar putea să fie prezenţi în CGMB şi să aibă drept de veto atunci când se iau decizii asupra dezvoltării financiare a sectorului respectiv.

47 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Edilii de sector ar putea fi viceprimari, cu drept de veto în probleme financiare de sector

Oprescu: Edilii de sector ar putea fi viceprimari, cu drept de veto în probleme financiare de sector (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Punctul de vedere comun privind Legea Capitalei a fost că aceasta trebuie să fie una consensuală, nu conflictuală, în caz contrar putându-se schimba ori de câte ori se va schimba puterea, a spus Oprescu.

În ceea ce priveşte structura acestei legi, ea va ţine cont de părerile cele mai bune din recomandările cetăţenilor şi ale celor din administraţie, dar şi ale politicului.

"Părerea mea este că nu cred că i se poate lua cetăţeanului dreptul de a alege la nivelul de sector", a susţinut primarul general.

În opinia acestuia, primarii de sector trebuie să fie îmbrace o formă administrativă de funcţie, să fi prezenţi cu drept de vot în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care să însemne o creştere din punct de vedere numeric a consilierilor generali, de la 55 la 61. Totodată, primarii de sector ar putea primi funcţii de viceprimari, a precizat Oprescu.

"Este foarte important însă ca ei să aibă drept de veto când se iau hotărâri asupra dezvoltării destinelor de dezvoltare, dar şi financiare asupra sectorului respectiv", a declarat primarul general.

Primarul general Sorin Oprescu, s-a întâlnit, duminică la prânz, cu edilii sectoarelor bucureştene, pentru a discuta problemele legate de Legea Capitalei, câinii vagabonzi şi situaţia RADET.

Sorin Oprescu a spus că au fost discuţii generale şi că a dorit să cunoască părerea primarilor de sector nu asupra tehnicii legislative, ci asupra principiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici