Oprescu, lui Antonescu şi Zgonea: Legile administraţiei şi salubrităţii sunt caduce, mă ţin pe loc

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, să aibă în vederea modificarea legilor administraţiei şi salubrităţii deoarece au prevederi care sunt caduce şi îl "ţin pe loc".

252 afișări
Imaginea articolului Oprescu, lui Antonescu şi Zgonea: Legile administraţiei şi salubrităţii sunt caduce, mă ţin pe loc

Sorin Oprescu (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Oprescu a fost invitat, ca şi cei doi lideri ai Parlamentului, să ia cuvântul la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române organizată de MAE, iar edilul-şef al Capitalei s-a referit în discursul său la problemele pe care le întâmpină din cauza prevederilor celor două legi, dar şi a faptului că legea parteneriatului public-privat nu produce încă efecte.

"Nu se cheamă critici, se cheamă o impulsionare în termeni diplomatici de a pune mâna şi a vedea puţin legile astea pentru că de-a lungul anilor (...). Şi eu am fost senator şi am stat opt ani în Senat. Domn'e, nu am dat atenţie la toate lucrurile, dar iată că acum te loveşti de ele şi nu poţi să construieşti sau poţi să construieşti foarte greu", a spus Oprescu.

Întrebat de jurnalişti de ce a preferat să li se adreseze public la o reuniune care nu avea legătură cu problemele sale, Oprescu a răspuns că din cauză că i-a prins greu.

"Pentru că i-am prins foarte greu. Nu că doar nu mă duc la doamna dirigintă să mă plâng . Rezolv eu lucrurile simple, dar sunt lucruri care sunt deasupra mea şi ţin de voinţa politică. Mă refer la legea administraţiei, mă refer la legea salubrităţii... Lucrurile astea nu fac altceva decât să mă ţină pe loc. Stăm pe loc şi batem pasul pe loc şi după aia o să ne întrebăm de ce nu s-a făcut", a spus Oprescu.

El a arătat că legea parteneriatului public-privat îi "viciază' proiectele de cooperare cu alte capitale.

"Am ţinut să le spun pentru că viciază şi posibilităţile de legături cu celelalte oraşe. Mă refer la Legea parteneriatului public-privat pe care toată lumea o ameţeşte, o studiază, o întoarce în toate felurile şi mai puţine efecte are. Este promisă de un timp. Eu sper ca lucrurile astea să intre în cadenţa lor obişnuită. Doresc şi eu ca lucrurile să intre în normalitate", a mai spus Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici