Oprescu: Referendumul pentru Legea Capitalei, după Mărţişor, când se mai încălzeşte vremea

Primarul general Sorin Oprescu a declarat marţi că referendumul pentru Legea Capitalei ar putea fi organizat după "Mărţişor", când se va încălzi vremea, precizând că, după analiza costurilor de la alegerile precedente, acesta ar putea costa câteva miliarde de lei vechi.

33 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Referendumul pentru Legea Capitalei, după Mărţişor, când se mai încălzeşte vremea

Oprescu: Referendumul pentru Legea Capitalei, după Mărţişor, când se mai încălzeşte vremea (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Ne pregătim, încercăm să organizăm, să fie cât mai devreme. Nu este de joacă. Analizăm dimensiunea financiară şi organizarea. Costă destul de mult. Este vorba despre miliarde de lei vechi, m-am uitat pe actele de la alegerile precedente", a spus Sorin Oprescu.

Edilul şef al Capitalei a reafirmat că este foarte important ca locuritorii Capitalei să îşi spună cuvântul în cazul unei viitoare legi a Bucureştiului.

"Este foarte important ca locuitorii să iasă să-şi spună cuvântul. Cred cu tărie că oamenii trebuie consultaţi pe lucruri esenţiale, nu pe toate prostii. Nimeni nu îi întreabă nimic", a mai spus Oprescu.

Întrebat care este părerea lui despre bucureşteni, Oprescu a spus că foarte bună.

"Am o impresie foarte bună de spre ei, pentru că şi ei au o impresie bună despre mine. Stau în Bucureşti de 59 de ani. Referendumul va fi organizat mai spre căldură, după Mărţişor", a spus Oprescu.

Primarii sectoarelor 1 şi 4, Andrei Chiliman şi, respectiv, Cristian Popescu Piedone, au făcut apel, marţi, la primarul general Sorin Oprescu să convoace şi să pună pe ordinea de zi a CGMB cât mai curând organizarea unui referendum pe tema Legii Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici