Opt elevi din Constanţa au fost ridicaţi din curtea şcolii şi duşi la Poliţie. Părinte: L-au ţinut închis 2 ore

  • Opt elevi au fost ridicaţi din curtea unei şcoli din Constanţa şi duşi la Poliţie.
  • Poliţiştii susţin că au primit mai multe sesizări conform cărora tinerii deranjează.
  • Părintele unuia dintre ei a declarat că pe fiul lui l-au ţinut închis, nejustificat, două ore.
6436 afișări
Imaginea articolului Opt elevi din Constanţa au fost ridicaţi din curtea şcolii şi duşi la Poliţie. Părinte: L-au ţinut închis 2 ore

Opt elevi din Constanţa au fost ridicaţi din curtea şcolii şi duşi la Poliţie. Părinte: L-au ţinut închis 2 ore

Poliţia Constanţa precizează că la nivelul Secţiei 2 Poliţie au fost înregistrate 4 sesizări scrise şi 5 telefonice, dintre care 3 prin apel 112, cu privire la faptul că se tulbură ordinea şi liniştea publică a locuitorilor.

Astfel, vineri seară, poliţiştii au identificat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, care erau în curtea şcolii la care se refereau sesizările.

Poliţiştiştii spun că i-au înştiinţat pe tineri că vor fi conduşi la sediul poliţiei pentru legitimare şi luarea de măsuri legale.

Fiecare tânăr a primit o amendă de 250 de lei, pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale, în şcoală, fără a avea acordul şcolii pentru folosirea terenului de sport după terminarea cursurilor.

Totodată, poliţiştii le-au reamintit acestora despre responsabilitatea privind respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a se proteja pe ei înşişi, dar şi pe toţi cei din jurul lor.

Conducerea I.P.J. Constanţa a dispus verificări interne cu privire la modul în care au acţionat poliţiştii.

Tatăl unuia dintre tinerii implicaţi a declarat că aceştia nu deranjaseră cu nimic, nu înjurau, nu distrugeau, ci pur şi simplu stăteau de vorbă pe un ton civilizat.

„Menţionez că sunt foşti elevi ai şcolii 29, acum au intrat în clasa a noua. Locuiesc cu toţii în cartierul Tomis Nord şi vin în curtea şcolii după orele de program, joacă fotbal, baschet, socializează”, a spus părintele.

În opinia acestuia, copiii aveau dreptul de a intra în curtea şcolii: „Nu au forţat nimic, poarta era descuiată. Copiii vin des, nu au deranjat niciodată, nu au niciun proces verbal făcut până acum de Poliţie, e primul lor contact cu poliţia”.

Ajuns la Poliţie cu buletinul copilului său, bărbatul a declarat că tânărul a fost ţinut două ore închis, nejustificat.

„Am întrebat de ce durează două ore. Mi-au spus că trebuie să îi identifice. <OK, v-am adus buletinul>, nu au avut bunăvoinţa să se uite pe buletin, mi-au spus <lăsaţi că îl verificăm noi>, ca şi cum ar fi fost mare infractor. Nu au justificat măsura de a-i lua cu duba”, a adăugat bărbatul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici