Opt fotbalişti de la C.S. Mioveni şi avocaţi, printre clienţii unei reţele de proxenetism din Argeş

Opt fotbalişti de la C.S. Mioveni şi mai mulţi avocaţi din Argeş s-ar număra printre clienţii salonului de masaj din Piteşti unde mai multe tinere erau obligate să se prostitueze, afirmă surse judiciare, iar primarul din Mioveni afirmă că va cere Poliţiei să comunice numele fotbaliştilor implicaţi.

535 afișări
Imaginea articolului Opt fotbalişti de la C.S. Mioveni şi avocaţi, printre clienţii unei reţele de proxenetism din Argeş

Opt fotbalişti de la C.S. Mioveni şi avocaţi, printre clienţii unei reţele de proxenetism din Argeş (Imagine: Mediafax Foto)

Conform unor surse judiciare, opt fotbalişti de la clubul din Liga I C.S. Mioveni s-ar afla printre clienţii salonului de masaj din Piteşti în care mai multe tinere, unele minore, erau obligate, prin ameninţări şi violenţă, să se prostitueze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a declarat, vineri, că va face o adresă oficială către Poliţia Argeş, pentru a-i comunica numele sportivilor implicaţi, iar aceştia vor fi eliminaţi din lot, în condiţiile în care clubul este administrat de primărie, ai cărei reprezentanţi fac parte şi din Consiliul director.

"Am aflat că sunt 7-8 persoane de la echipă, unii căsătoriţi, alţi necăsătoriţi, dar probabil că oamenii au zis «dacă nu ştim fotbal, asta-i o meserie din antichitate. Noi suntem la apus de carieră şi ne experimentăm în acest domeniu». Probabil că au fost la un curs de calificare, probabil le dădea diplome acolo şi îi specializa în ceva. Este jenant şi ruşinos. E un eveniment jenant şi neadecvat pentru comunitatea noastră şi pentru sportivi. O să fac o adresă la Poliţie să vedem care sunt aceştia. Acest incident va grăbi despărţirea de ei şi ne ajută să simplificăm situaţia în condiţiile în care au un regulament de ordine interioară şi au un cod de conduită şi de ambele au semnat de luare la cunoştinţă. Nu au luat banii din decembrie şi mă bucur că nu le-am dat banii şi nici nu cred că le mai dau. Nu ştiu care este cauza evoluţiei slabe a echipei, probabil că şi acesta, probabil că băieţii au zis «domne, oricum suntem expiraţi. Nu ştim fotbal, ne recalificăm» şi probabil că asta făceau acolo, cursuri de calificare. Vom vedea care sunt băieţii şi ne vom despărţi. Cât priveşte evoluţia echipei în campionat, voi face o conferinţă de presă separat", a declarat primarul din Mioveni.

El a mai spus că fotbaliştii au încălcat şi codul de conduită şi regulamentul de ordine interioară, în care se menţionează că nu trebuie să aduci prejudicii imaginii clubului şi comunităţii locale.

"Ei au încălcat toate codurile şi dacă se adeveresc aceste zvonuri voi cere creditorului să ceară falimentul clubului din Mioveni. Repet, nu şi-au luat salariile din decembrie şi nici nu le vor mai lua", a adăugat Georgescu.

Consiliul director al C.S. Mioveni este condus de Dumitru Olteanu, iar din acesta fac parte şi reprezentanţii Primăriei.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au depistat, în noaptea de miercuri spre joi, la sediul SC Hot Massage SRL, la un hotel din Piteşti şi la o pensiune din Curtea de Argeş, trei victime minore, care erau constrânse să întreţină raporturi sexuale plătite.

"Este un dosar instrumentat de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti. Ei au destructurat un grup care se ocupa cu traficul de persoane, unele minore. Un număr de 42 de persoane au fost duse la audieri. Şapte dintre acestea sunt suspectate de comitere de infracţiuni, iar trei dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT. Astăzi (vineri-n.r.), cele trei persoane au fost duse în faţa judecătorilor, care au dispus cercetarea lor în libertate, iar procurorul de caz a făcut recurs. Ceilalţi patru urmează să fie judecaţi în libertate", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, comisar-şef Dănuţ Dinu.

Un număr de 35 din cele 42 de persoane audiate în acest caz au fost clienţii salonului de masaj.

Potrivit anchetatorilor, infracţiunile se desfăşurau la salonul aflat în apropierea fostului cinema Lumina din Piteşti, dar şi în diverse apartamente, hoteluri şi pensiuni din Argeş, unde 13 tinere, între care şi adolescente în vârstă de 13 şi 14 ani, erau obligate să se prostitueze, tarifele percepute fiind cuprinse între 200 şi 400 de lei.

Cele două femei considerate lidere ale reţelei au obţinut în urma exploatării fetelor peste 100.000 de lei lei, a declarat comisarul-şef Iulian Sîrbu, şeful BCCO Piteşti.

Conform surselor citate, tinerele făceau parte din familii destrămate, iar clienţii erau racolaţi prin anunţuri în presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici