Opt migranţi şi călăuza lor au fost prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în România. Refugiaţii au plătit 1.000 de euro fiecare

Opt migranţi din Sri Lanka, Irak şi Siria, care au oferit 1.000 de euro fiecare pentru a ajunge în Germania, precum şi călăuza lor, un sârb, au fost prinşi, în noaptea de miercuri spre joi, în timp ce încercau să intre ilegal în România, venind dinspre Serbia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1568 afișări
Imaginea articolului Opt migranţi şi călăuza lor au fost prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în România. Refugiaţii au plătit 1.000 de euro fiecare

Opt migranţi şi călăuza lor au fost prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în România, Refugiaţii au plătit 1.000 de euro fiecare (Imagine: Liviu Chirica/ Arhiva Mediafax Foto)

Un număr de opt migranţi – cinci din Sri Lanka, doi din Irak şi unul din Siria – precum şi călăuza lor, un sârb, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Cruceni, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 2, potrivit unui comunicat de presă transmis joi de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră din zonă i-au observat pe aceştia cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, în timp ce se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul ţării. Imediat mai multe patrule au intervenit şi i-au prins pe migranţi şi pe călăuza lor la aproximativ 200 de metri în interiorul României, toţi fiind conduşi la sediul sectorului de frontieră pentru cercetări.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că grupul era format din opt persoane de sex masculin şi o persoană de sex feminin, având vârste cuprinse între 19 şi 73 de ani. Aceştia proveneau din Sri Lanka, Irak, Siria şi Serbia şi nu aveau documente asupra lor. În urma cercetărilor, s-a stabilit că cetăţeanul sârb avea rolul de călăuză a migranţilor, iar migranţii au declarat că s-au cunoscut în Belgrad, unde au oferit câte 1.000 de euro de persoană unui alt cetăţean sârb, pentru a-i sprijini să ajungă în Germania”, se arată în documentul citat.

Cei opt migranţi au fost predaţi unei echipe din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş, iar călăuza a fost prezentată procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care au dispus reţinerea acesteia pentru 24 de ore. Cetăţeanul sârb urmează să fie prezentat în cursul zilei de joi magistraţilor acestei instanţe cu propunere de arestare preventivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici