Oradea, oraş occidental. Cum va arăta bulevardul de milioane de euro

  • La Oradea, investiţiile în infrastructură se fac cu cap.
  • Cu bani europeni, primăria reabilitează unul dintre cele mai importante bulevarde din oraş.
  • Vor fi patru benzi, iar tramvaiul va avea acces liber. Şi bicicliştii vor avea piste dedicate.
  • Vor fi amenajaţi 48 de mii de pătraţi de spaţiu verde.
2781 afișări
Imaginea articolului Oradea, oraş occidental. Cum va arăta bulevardul de milioane de euro

Oradea, oraş occidental. Cum va arăta bulevardul de milioane de euro

Oradea nu se dezminte. Devine pe an ce trece unul dintre cele mai atractive şi dezvoltate oraşe ale ţării.

Ultima reuşită a autorităţilor de acolo? Un contract de zece milioane de euro pentru reabilitarea unuia dintre cele mai mari bulevarde ale oraşului, Nufărul-Cantemir.

Banii vin din fonduri europene, iar primăria a contribuit cu numai 3%. Investiţia prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, spaţii verzi, mobilier urban, intervenţii la calea de tramvai şi lucrări de apă-canal aferente străzilor.

Primarul spune că lucrările vor demara la începutul lui 2021, iar orădenii vor fi mândri de oraşul lor.

"Vom reamenaja carosabilul, va fi o stradă cu patru benzi - două benzi pe sensul de mers, linie de tramvai, spaţiu verde cu un aliniament verde, pistă de biciclete, trotuar şi încă un aliniament verde lângă liniile de tramvai, iar pe partea opusă va rămâne un trotuar şi vor fi locuri de parcare doar paralele cu bordura. Vom monta stâlpi inteligenţi iar tramvaiul va avea acces liber, neîngreunat de circulaţie şi îşi va putea creşte viteza cu până la 30 km/h. Vor fi modernizaţi peste doi kilometri şi jumătate de drum şi peste 6 kilometri de trotuar. În plus, vor fi amenajaţi peste 2 kilometri de piste pentru biciclişti şi 48 de mii de metri pătraţi de spaţiu verde", a declarat Florin Birta, primarul din Oradea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici