Oradea: Proprietarii unor laboratoare pentru cultivarea de cannabis, prinşi şi trimişi în judecată

Şapte persoane acuzate că au înfiinţat trei laboratoare clandestine pentru cultivarea de cannabis în judeţul Mureş au fost prinse şi trimise în judecată de poliţiştii antidrog şi procurorii DIICOT Oradea, unde traficanţii comercializau o parte din droguri.

240 afișări
Imaginea articolului Oradea: Proprietarii unor laboratoare pentru cultivarea de cannabis, prinşi şi trimişi în judecată

Oradea: Proprietarii unor laboratoare pentru cultivarea de cannabis, prinşi şi trimişi în judecată (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea - Serviciul Antidrog, sub coordonarea unui procuror DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea, au finalizat cercetările faţă de şapte persoane cercetate pentru trafic de droguri, pentru cultivarea, fără drept, de plante de cannabis, precum şi pentru furt de energie electrică.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, vineri, că cele şapte persoane, cinci mureşeni şi doi ieşeni, sunt acuzate că, în perioada martie 2010 - aprilie 2011, au pregătit şi dotat special trei imobile, două la Târgu Mureş şi unul în localitatea mureşeană Ogra, pentru a obţine culturi de cannabis.

"Liderii grupării, care erau din judeţul Mureş, aveau cunoştinţe de specialitate, au ales locaţiile şi au procurat materiale necesare bunei funcţionări a plantaţiilor clandestine", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii antidrog orădeni s-a stabilit că activitatea infracţională a grupului organizat a avut caracter durabil, fiind bine planificată, drogurile cultivate fiind comercializate în mai multe oraşe din vestul ţării, printre care şi Oradea.

În timpul percheziţiilor domicilare efectuate la cele trei plantaţii, poliţiştii au descoperit diferite instalaţii şi aparatură folosite la cultivarea cannabis-ului, precum tubulatură flexibilă pentru aerisire, transformatoare de curent, ventilatoare de aer, folie izolantă de umiditate, dispozitive reflectorizante de lumină, soluţii fertilizatoare pentru plante de cannabis, lămpi fluorescente de mare putere, filtre de aer de mari dimensiuni, nailon pentru împachetat, o trusă specială folosită pentru măsurarea umidităţii, PH-ului şi temperaturii şi alte obiecte specifice activităţii de cultivare a plantelor de cannabis.

De asemenea, poliţiştii au ridicat 33 de kilograme de plante de cannabis, care au fost cultivate în 600 de ghivece.

"Prin rechizitoriul întocmit în cauză de către procurorii DIICOT Oradea s-a dispus trimiterea în judecată a celor şapte suspecţi, cinci dintre aceştia fiind trimişi în judecată în stare de arest preventiv", a spus inspectorul principal Alina Dinu.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedepse privative de libertate de la cinci la 20 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici