Ordonanţa privind obligativitatea cauciucurilor de iarnă, adoptată de Senat

Senatul a adoptat marţi Ordonanţa de Urgenţă prin care se impune obligativitatea echipării autoturismelor cu anvelope de iarnă în sezonul rece, sub pedeapsa reţinerii talonului auto şi a unei amenzi de până la 4.000 lei.

2594 afișări
Imaginea articolului Ordonanţa privind obligativitatea cauciucurilor de iarnă, adoptată de Senat

Ordonanţa privind obligativitatea cauciucurilor de iarnă, adoptată de Senat (Imagine: Gigi Ciuncanu/Mediafax Foto)

Ordonanţa adoptată de Senat prevede obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă, începând cu 1 noiembrie al fiecărui an, până la data de 1 martie.

Textul de lege a fost adoptat cu 63 de voturi "pentru", 16 "împotrivă" şi cinci abţineri şi stabileşte că neechiparea cu anvelope de iarnă, precum şi cu lanţuri în cazul vehiculelor de transport marfă de peste 3,5 tone şi a celor de transport persoane cu peste 9 locuri, atrage reţinerea talonului auto şi a unei amenzi între 2.500 şi 4.000 lei.

Proiectul de lege pentru adoptarea OUG 5/2011 urmează să fie dezbătut şi de Camera Deputaţilor.

Şoferii vor fi obligaţi ca, în perioada sezonului rece, începând cu luna noiembrie, să îşi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă sau tip all season, în caz contrar urmând să fie sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 2.500 lei şi 4.000 lei, anunţa, la finele lunii ianuarie, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Obligaţia a fost introdusă printr-o ordonanţă aprobată de Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici