Osemintele Regelui Carol al-II-lea, înhumate sâmbătă la Curtea de Argeş. Cine va participa la ceremonie din partea Familiei Regale

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale Regelui Carol al II-lea va fi înhumat, sâmbătă, în cadrul unei ceremonii religioase şi militare, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, anunţă Casa Regală.

1948 afișări
Imaginea articolului Osemintele Regelui Carol al-II-lea, înhumate sâmbătă la Curtea de Argeş. Cine va participa la ceremonie din partea Familiei Regale

ARHIVĂ, MediafaxFoto: Mii de oameni au participat în 14 februarie 2003 la o ceremonie religioasa si una militara de depunere a sicriului lui Carol al II-lea într-o capela situata la circa 30 de metri de Manastirea Curtea de Arges

"Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale Regelui Carol al II-lea va fi înhumat sâmbătă, la ora 12,00, în cadrul unei ceremonii religioase şi militare, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş", transmite Casa Regală, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, va fi reprezentată la ceremonia funerară de Alteţa Sa Regală Principele Radu. De asemenea, vor lua parte Alteţa Sa Regală Principesa Sofia şi Alteţa Sa Regală Principesa Maria.

Ceremonia funerară va începe cu un serviciu religios oficiat în Vechea Catedrală şi se va încheia cu ceremonia înhumării în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. Îşi vor da concursul militarii Brigăzii 30 Gardă ”Mihai Viteazul”, precum şi cei ai Batalionului Vânători de Munte 33 ”Posada” din Curtea de Argeş.

În anul 2003, după o jumătate de secol de la trecerea la cele veşnice a Regelui Carol al II-lea, în Portugalia, rămăşiţele sale pământeşti au revenit în România, aflându-se depuse, până în ziua de astăzi, într-o capelă a Mânăstirii Curtea de Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici