Pacienţi de la SJU Bacău, prinşi când furau un monitor cardiac de 3.000 de euro şi un tub de oxigen

Pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, care provin, în general, potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare, din rândul persoanelor fără adăpost, au fost prinşi de cadrele medicale în timp ce încercau să fure un monitor cardiac de 3.000 de euro şi un tub de oxigen.

220 afișări
Imaginea articolului Pacienţi de la SJU Bacău, prinşi când furau un monitor cardiac de 3.000 de euro şi un tub de oxigen

Pacienţi de la SJU Bacău, prinşi când furau un monitor cardiac de 3.000 de euro şi un tub de oxigen (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Astfel, un pacient a fost prins de medici în timp ce voia să fure un monitor cardiac în valoare de 3.000 de euro, iar alţi doi pacienţi au fost opriţi de paznic în momentul în care voiau să plece din spital cu un tub de oxigen transportat cu un căruţ cu rotile.

”Avem o serie de pacienţi care provin, în general, din rândul oamenilor fără adăpost care fură tot ce la cade la îndemână. După ce au terminat de furat lenjerii, stingătoare şi alte obiecte din astea mărunte, acum au trecut la obiecte mai mari, cum ar fi acel monitor sau butelia de oxigen. Din păcate, nu prea avem ce face, chiar dacă avem camere de supraveghere peste tot şi, nu de puţine ori, am anunţat Poliţia. Replica lor este că au dreptul să stea în spital cum dă frigul, pentru că aşa le-a spus domnul Arafat. Nu mai spunem că noaptea se apucă de cotrobăit prin frigiderele bolnavilor, pe care le golesc”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, Mirela Romaneţ.

Pacienţii fură în special de la UPU, în momentul în care cadrele medicale sunt ocupate cu urgenţele în cabinetul de consultaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici