Pacienţii cer autorităţilor şi medicilor să grăbescă rezolvarea conflictului din sănătate

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România cere urgent Ministerul Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dar şi medicilor de familie şi de ambulator, să grăbească rezolvarea conflictului, întrucât prelungirea acestuia pune în pericol viaţa pacienţilor.

345 afișări
Imaginea articolului Pacienţii cer autorităţilor şi medicilor să grăbescă rezolvarea conflictului din sănătate

Pacienţii cer autorităţilor şi medicilor să grăbescă rezolvarea conflictului din sănătate (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Continuarea divergenţelor între instituţiile statului şi medici nu fac decât să nesocotească dreptul pacienţilor la tratament si să le pericliteze viaţa", arată un comunicat al COPAC-RO care face acest apel în numele celor peste trei milioane de pacienţi din rândul organizaţiilor membre.

Liderii pacienţilor spun că toate problemele privind contractul de cadru 2011 trebuiau rezolvate până la expirarea acestui document pe 2010 de către cei implicaţi, în aşa fel încât pacienţii să nu fie afectaţi.

"Atragem atenţia factorilor responsabili, MS şi CNAS, medicilor de familie şi de ambulator, că tergiversarea rezolvarii acestor probleme, nu va duce decât la tensiuni şi la mişcări sociale în rândul pacienţilor", a precizat sursa citată.

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România cer responsabililor pentru sănătatea oamenilor şi să gestioneze, corect şi responsabil, sistemul de sănătate public din România, precizează comunicatul COPAC-RO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici