Palatul Cotroceni îşi stinge luminile, sâmbătă, cu ocazia Orei Pământului

Administraţia Prezidenţială a anuţat, vineri, că se alătură unuia dintre cele mai importante evenimente dedicate protecţiei mediului, ”Earth Hour - Ora Pământului”, astfel că sâmbătă, în intervalul orar 20.30-21.30, iluminatul Palatului Cotroceni va fi întrerupt.

45 afișări
Imaginea articolului Palatul Cotroceni îşi stinge luminile, sâmbătă, cu ocazia Orei Pământului

Palatul Cotroceni îşi stinge luminile, sâmbătă, cu ocazia Orei Pământului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, Administraţia Prezidenţială se alătură unuia dintre cele mai importante evenimente dedicate protecţiei mediului, ”Earth Hour - Ora Pământului”, care pledează pentru un mediu înconjurător sănătos şi pentru valorificarea eficientă a resurselor existente.

”Sâmbătă, 28 martie a.c., în intervalul orar 20.30-21.30, iluminatul Palatului Cotroceni va fi întrerupt”, se precizează în comunicatul Preşedinţiei.

Alte două instituţii publice, Guvernul şi Camera Deputaţilor au anunţat că se alătură instituţiilor publice la nivel internaţional care marchează, în 28 martie, "Ora Pământului.

Astfel, sâmbătă, între orele 20.30-21.30, iluminatul Palatului Victoria şi iluminatul exterior şi interior al clădirii Palatului Parlamentului vor fi întrerupte pentru o oră, începând de la 20.30.

Decizia de a stinge iluminatul la Palatul Parlamentului a fost luată la propunerea organizaţiei World Wide Fund for Nature, care a precizat că gestul, pe lângă valoarea practică de economisire a energiei electrice consumate timp de o oră în cea mai mare clădire civilă din lume, va transmite un mesaj de rezolvare a problemelor de protecţie a mediului la nivel internaţional.

În solicitarea organizaţiei WWF se menţionază că acest eveniment a fost organizat şi în anii trecuţi, iar anul acesta se vor stinge luminile în 28 martie, la ora 20.30.

Evenimente similare vor avea loc în peste 7.000 de oraşe din mai mult de 162 de ţări, cu mesajul de protejare a naturii şi de rezolvare a problemelor din ce în mai acute de mediu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici