Parchetul Capitalei investighează cazul crucilor anti-moschee

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cercetează, după o sesizare venită de la Poliţia Sector 2, în cadrul unui dosar penal, situaţia celor care au amplasat cruci inscripţionate cu "Creştinii nu vor megamoschee” în Capitală, au declarat, marţi, surse judiciare pentru MEDIAFAX.

3138 afișări
Imaginea articolului Parchetul Capitalei investighează cazul crucilor anti-moschee

Parchetul Capitalei investighează cazul crucilor anti-moschee (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit surselor menţionate, pe 8 aprilie, Poliţia Sector 2 din Capitală s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte penale iar imediat după cazul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Bucureşti, existând suspiciuni pentru mai multe zone din Capitală. În acest moment nu este începută urmărirea penală iar procurorii împreună cu poliţiştii de la Investigaţii Criminale fac verificări prealabile.

Serviciul de Investigaţii Criminale, de la nivelul Direcţiei Generale a Poliţiei Capitalei, a solicitat secţiilor din subordine să înainteze către Structura Centrală toate sesizările pe care le au cu privire la instalarea crucilor inscripţionate cu mesajul "Creştinii nu vor megamoschee”.

În documentul intern se arată că poliţiştii din subordine trebuie, printre altele, să "identifice camerele video care surprind momentul amplasării crucilor şi să întocmească procese verbale de vizionare a înregistrărilor video, să depună crucile găsite la camerele de corpuri delicte ale fiecărui sector de poliţie ."

După ce vor analiza toate probele strânse iniţial, procurorii vor lua decizia dacă încep urmărirea penală, declară sursele citate.

În noaptea de 7 spre 8 aprilie, aproximativ 500 de cruci cu mesaje anti-moschee au fost amplasate în mai multe locuri din Capitală.

"Astăzi 8 aprilie 2016 am montat 500 de sfinte cruci de lemn în dorinţa de a sensibiliza şi trezi conştiinţa cetăţenilor, referitor la pericolul construirii unei Mega Moschei în Bucureşti. În marile intersecţii pe Cruci stă scris "Creştinii nu vor Mega Moschee" Cătălin Berenghi şi Cătălin Ioan Gornic", au scris pe Facebook tinerii care susţin că s-au ocupat de organizarea protestului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici