Parlamentul a acceptat extinderea ajutoarelor de încălzire

Premierul interimar, Emil Boc, a anunţat că Parlamentul a aprobat deja amendamentul Guvernului de majorare a plafonului pentru ajutoare de încălzire decis iniţial şi a cerut din nou primăriilor să primească cereri şi din partea persoanelor cu un venit pe membru de familie între 425 lei şi 615 lei.

22 afișări
Imaginea articolului Parlamentul a acceptat extinderea ajutoarelor de încălzire

Parlamentul a acceptat extinderea ajutoarelor de încălzire (Imagine: Vali Bădoi/Mediafax Foto)

El a arătat, după şedinţa de miercuri a Guvernului, că au fost asigurate fonduri pentru majorarea plafonului maxim de venituri pe membru de familie luat în calcul la acordarea ajutoarelor de încălzire.

Agenţia MEDIAFAX a relatat , săptămâna trecută, că plafonul maxim de venituri pe membru de familie luat în calcul de Guvern pentru subvenţionarea facturii de încălzire a locuinţei a fost semnificativ redus de Executiv comparativ cu limitele de venituri din anii trecuţi, din categoria beneficiarilor fiind astfel excluse persoanele cu un venit mai mare de 425 lei.

Luni, Emil Boc a cerut Parlamentului să majoreze în regim de urgenţă plafonul de venituri luat în calcul pentru acordarea ajutoarelor de încălzire, la 615 lei, de la nivelul stabilit recent de Guvern, de 425 de lei. Banii suplimentari vor fi alocaţi din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului.

Cabinetul Boc nu mai poate modifica OU privind acordarea ajutoarelor de încălzire, deoarece nu mai are dreptul de a aproba ordonanţe de urgenţă.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern, Boc a motivat că decizia Guvernului de reducere a plafonului, din urmă cu două săptămâni, s-a bazat pe o analiză anterioară, din vară, a Ministerului Muncii şi că solicitarea adresată acum Parlamentului este influenţată de o nouă analiză efectuată la nivelul Cabinetului a principalelor probleme cu care se confruntă românii în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici