Parlamentul francez a adoptat un proiect de lege pentru a pune capăt discriminării părului femeilor de culoare

  • Camera inferioară a parlamentului francez a susţinut un proiect de lege care interzice discriminarea pe baza coafurii, culorii sau texturii părului.
  • Iniţiativa devine o mişcare ,,istorică" despre care susţinătorii spun că va contribui la penalizarea discriminării la locul de muncă.
339 afișări
Imaginea articolului Parlamentul francez a adoptat un proiect de lege pentru a pune capăt discriminării părului femeilor de culoare

Sursa foto: Unsplash

Olivier Serva, un deputat independent din partea teritoriului francez de peste mări, a susţinut că există multă suferinţă bazată pe discriminarea pe bază de păr şi că femeile de origine africană din Franţa au fost adesea încurajate să îşi schimbe coafura înainte de interviurile de angajare, scrie The Guardian.

,,Astăzi este o zi istorică. Franţa este prima ţară din lume care adoptă un cadru legislativ la nivel naţional care vizează în mod specific combaterea discriminării părului la locul de muncă şi în spaţiul public", a declarat acesta pentru The Guardian.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 44 de voturi ,,pentru” şi 2 voturi ,,împotrivă” şi urmează să fie supus la vot în Senat, unde s-ar putea confrunta cu opoziţie.

Fabien Di Filippo, de la partidul conservator Les Républicains, a declarat că proiectul de lege urmăreşte să adopte o mentalitate americană în legislaţia franceză. ,,Ar trebui să ne aşteptăm mâine la un proiect de lege privind discriminarea persoanelor chele, care cred că sunt subreprezentate în reclamele la şampon?", a întrebat el.

În 2022, un membru de culoare al echipajului Air France a câştigat o bătălie juridică de 10 ani pentru a obţine dreptul de a lucra cu părul împletit pe zboruri, după o decizie a celei mai înalte curţi de apel din Franţa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici