Pasajul Basarab va fi inaugurat sâmbătă. Oprescu invită bucureştenii la promenadă

Pasajul Basarab va fi inaugurat sâmbătă, când bucureştenii sunt invitaţi la o promenadă, urmând ca de duminică, la ora 6.00, acesta să fie deschis traficului auto, a anunţat vineri primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

2371 afișări
Imaginea articolului Pasajul Basarab va fi inaugurat sâmbătă. Oprescu invită bucureştenii la promenadă

Pasajul Basarab va fi inaugurat sâmbătă. Oprescu invită bucureştenii la promenadă (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Oprescu a precizat că sâmbătă, de la ora 10.00, îi aşteaptă pe toţi bucureştenii să vină pe Pasajul Basarab şi să participe la o paradă prilejuită de începerea vacanţei.

"Îi invit din toată inima pe toţi bucureştenii mâine (n.r. - sâmbătă), îi aştept pe toţi pe pod începând cu ora 10.00, iar duminică, de la ora 6.00, maşinile vor putea circula pe pasaj", a mai spus Oprescu.

Primarul general a susţinut că pasajul este gata, s-a semnat procesul verbal de predare-primire şi se poate da în folosinţă.

"Pasajul nu-i al lui Oprescu, nu e al politicienilor, este al bucureştenilor şi pe aceştia îi invit mâine să-l vizite. Îi asigur că merită, las oamenii să judece cu o zi înainte de deschiderea traficului auto", a zis primarul general.

Oprescu a precizat că pasajul reprezintă o lucrare "extrem de complicată" şi că este mândru că a reuşit să-l finalizeze.

Testele cu încărcare ale podului hobanat din cadrul Pasajului Basarab au fost făcute timp de trei zile. În cadrul acestor teste a fost încărcat podul cu sarcini în situaţii diferite şi s-au făcut măsurători privind deplasările în plan vertical şi orizontal ale elementelor structurii de rezistenţă, astfel încât să se asigure nivelul prevăzut de siguranţă al pasajului.

Pasajul Basarab va realiza legătura rutieră şi de tramvai între Bulevardul Nicolae Titulescu - Şoseaua Orhideelor - Podul Grozăveşti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulaţia tramvaielor), respectiv Şoseaua Grozăveşti, întregindu-se astfel inelul principal de circulaţie al Municipiului Bucuresti în partea de nord-vest. Proiectul cuprinde două traversări majore de obstacole, a râului Dâmboviţa peste podul existent lărgit şi a căii ferate în zona Gării de Nord.

Viaductul principal al pasajului are o lungime totală de 1450 de metri - din care 117 metri Podul pe Arce peste râul Dâmboviţa, respectiv 340 de metri Podul Hobanat peste zona Gării de Nord -, cu bretele de acces la pasaj de 1126 metri lungime şi rampe de acces de 1250 m.

Pe pasaj, în zona Podului Hobanat va fi realizată staţia de tramvai dotată cu scări fixe, lifturi şi escalatoare menite să asigure legătura între nivelul peroanelor staţiei şi nivelul solului, precum şi cu staţia de metrou Basarab.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici