Patru bărbaţi implicaţi în conflictul de la Deta, între care şi fiul cel mic al primarului, reţinuţi

Patru bărbaţi, între care şi fiul cel mic al primarului din Deta, Călin Roman, suspectaţi de implicare în altercaţia de la o terasă din localitate, în urma căreia trei persoane au ajuns la spital, fiind tăiate cu o sabie, au fost reţinuţi, în noaptea de duminică spre luni, pe bază de ordonanţă.

279 afișări
Imaginea articolului Patru bărbaţi implicaţi în conflictul de la Deta, între care şi fiul cel mic al primarului, reţinuţi

Patru bărbaţi implicaţi în conflictul de la Deta, între care şi fiul cel mic al primarului, reţinuţi (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Emil Andrei, a declarat că, în urma audierilor desfăşurate în acest caz, duminică seara, poliţiştii au identificat încă un suspect în cazul agresiunii de la Deta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Timiş, un bărbat de 26 de ani a fost ridicat de poliţişti şi dus la audieri la sediul Poliţiei Timiş.

Astfel, în urma audierii celor patru bărbaţi ridicaţi şi suspectaţi de implicare în scandalul din noaptea de sâmbătă spre duminică, de la o terasă din localitatea Deta, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au decis reţinerea pe bază de ordonanţă a acestora pentru o perioadă de 24 de ore.

Emil Andrei a precizat că Daniel Vasile Bârzan, de 26 de ani, Călin Roman, de 27 de ani, Radu Gheorghe, de 26 de ani, şi Pavel Valetin Stâmtu, de 26 de ani, toţi din Deta, vor fi prezentaţi în cursul zilei de luni magistraţior Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, ei fiind acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi vătămare corporală.

Potrivit anchetatorilor, printre cei reţinuţi se află şi fiul cel mic al primarului din Deta, Călin Roman.

Pe de altă parte, anchetatorii au aflat, în timpul audierilor, că scandalul din Deta a început într-o discotecă din apropierea terasei, unde Ştefan Alexandru, una dintre victime, ar fi scos un pistol şi i-ar fi ameninţat pe cei prezenţi.

"Poliţiştii efectuează verificări pentru a stabili cauzele scandalului şi gradul de vinovăţie al tuturor celor implicaţi în altercaţie. Poliţiştii au mai stabilit că toate persoanele implicate în scandal au mai avut dosare penale de contrabandă sau infracţiuni cu violenţă", a spus Emil Andrei.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din centrul localităţii Deta a izbucnit un conflict între mai multe persoane, în urma căruia trei tineri au fost înjunghiaţi.

Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din oraşul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit poliţiştilor, şi fratele lui Bogdan Roman, Călin Roman (27 de ani), a fost implicat în scandalul de la terasa din centrul oraşului Deta.

Cei trei tineri înjunghiaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani, au fost transportaţi la spital. Doi dintre răniţi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, starea lor fiind stabilă, iar al treilea la spitalul din Deta, el fiind externat.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Mădălina Mezdrea, declara că patru persoane, între care şi cei doi fii ai primarului Petru Roman, au fost date în urmărire generală şi în consemn la frontieră.

Duminică după-amiază, poliţiştii din Deta au descoperit, în curtea casei din localitate a lui Călin Roman, o sabie în teacă, despre care se presupune că a fost folosită în altercaţia în urma căreia trei persoane au fost înjunghiate.

Duminică seara, în baza unui mandat de percheziţie, poliţiştii au intrat în locuinţa lui Călin Roman din Deta, găsindu-l pe acesta în casă şi ridicându-l pentru audieri. În casă au fost descoperite şi ridicate de poliţişti mai multe cagule, cuţite "tip briceag", pistoale de paintball şi o vestă militară, precum şi o sumă de bani şi telefoane mobile.

Ulterior, alte două persoane au ajuns în custodia poliţiştilor, fiind audiate în acest caz. Unul dintre cei doi bărbaţi a fost descoperit de poliţişti la domiciliu în cursul zilei de duminică, iar cel de-al doilea s-a predat Poliţiei din Deta.

În schimb, poliţiştii continuă să îl caute pe Bogdan Roman, fratele lui Călin Roman, suspectat că a tăiat cu sabia trei tineri în urma conflictului.

Bogdan Daniel Roman a fost cercetat de poliţişti în mai multe dosare penale pentru vătămare corporală, distrugere şi loviri şi alte violenţe, însă de fiecare dată victimele şi-au retras plângerea, astfel că s-au dat soluţii de neîncepere a urmăririi penale, au afirmat, duminică, oficialii Poliţiei Timiş.

Fratele acestuia, Călin Roman a fost, de asemenea, implicat în mai multe scandaluri. Ultimul dintre acestea a fost la sfârşitul anului 2010, când Călin Roman, care este şi membru PDL, l-a agresat pe un membru PSD, Ciprian Coteţ, într-un bar din localitatea Deta, victima având nevoie de nouă zile de îngrijiri medicale după ce, susţine aceasta, a fost lovită în cap cu un pistol.

Poliţia Română preciza, într-un comunicat de presă, că pentru a verifica modul de intervenţie al oamenilor legii în cazul înregistrat în localitatea Deta, la faţa locului s-a deplasat o echipă de control, condusă de adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş. Din echipă fac parte şeful Serviciului de Ordine Publică şi şeful Biroului de Inspecţie Internă, se arăta în comunicatul citat.

În acest caz se fac cercetări pentru ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală şi portul fără drept în locuri publice de arme albe, de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale-IPJ Timiş, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Pe de altă parte, poliţiştii spuneau că unul dintre bărbaţii răniţi în timpul conflictului, Ştefan Alexandru, a fost cercetat pentru contrabandă de ţigări.

La rândul său, acesta declara corespondentului MEDIAFAX că şi Bogdan Roman, fiul cel mare al primarului din Deta, s-ar ocupa cu contrabanda cu ţigări, pe care uneori le ascunde în sediul Primăriei Deta.

"Cu ţigările se ocupă. Şi le băga acolo, la taică-su, la primărie, lângă frizerie. Şi am fost şi la poliţie să depun plângere, să verifice şi au zis că o să se ocupe şi nu i-a mai interesat nimic. De cel mic (Călin Roman - n.r.) nu pot să zic nimic, dar Bogdan (Roman - n.r.) sută la sută se ocupă. El şi cu ceilalţi băieţi", a afirmat Ştefan Alexandru.

La rândul său, primarul din Deta, Petru Roman, declara că a colaborat cu Poliţia şi chiar a încercat să îi contacteze pe cei doi fii ai săi, însă fără succes.

"Am încercat să îi sun pe amândoi pe telefon, dar nu mi-au răspuns. Eu am fost anunţat de poliţie de acest incident. Le-am dat poliţiştilor numerele lor de telefon, dar mai multe nu ştiu. Nu ştiu unde sunt în acest moment. Sunt convins că o bătaie a fost, dar nu cred că au cerut taxă de protecţie. Oricum, ei sunt în momentul acesta suspecţi, dacă se va dovedi că au făcut acele lucruri, vor răspunde pentru faptele lor", spunea Roman.

Primarul din Deta declara că fiul său cel mic, Călin, lucrează la APIA, iar fiul cel mare, Bogdan, la o firmă privată. El a precizat că nu are cunoştinţă de faptul că Bogdan Roman ar face trafic cu ţigări de contrabandă şi a catalogat afirmaţia uneia dintre victime, care susţinea că ţigările netimbrate erau duse la Primăria din Deta, drept "o aberaţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici