Patru maramureşeni care racolau persoane cu handicap pe care le exploatau, arestaţi preventiv

Patru maramureşeni, dintre care unul având calitatea de funcţionar public, au fost arestaţi preventiv pentru că au racolat persoane cu handicap, pe care le exploatau prin muncă, ca pe sclavi, supunându-le la chinuri greu de imaginat, anunţă joi DIICOT.

356 afișări
Imaginea articolului Patru maramureşeni care racolau persoane cu handicap pe care le exploatau, arestaţi preventiv

Patru maramureşeni care racolau persoane cu handicap pe care le exploatau, arestaţi preventiv

Cei patru inculpaţi, unul dintre aceştia având calitatea de funcţionar public, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi supunerea la muncă forţată obligatorie, au fost arestaţi preventiv, anunţă DIICOT.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut, miercuri, 19 percheziţii în judeţele Maramureş şi Vrancea, destructurând o reţea care racola persoane cu handicap, pe care le exploata prin muncă, ca pe sclavi, supunându-le la chinuri greu de imaginat.

Oamenii legii au reţinut că mai multe persoane vulnerabile cu handicap psihic, internate în centre de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap, din judeţul Vrancea, ar fi fost recrutate prin inducere în eroare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, şi, ulterior, transportate, pentru a fi exploatate prin muncă în cadrul unor pensiuni, gospodării şi ferme din judeţul Maramureş.

„Persoanelor vătămate le-ar fi fost reţinute documentele de identitate, acţiune de natură a asigura exploatarea acestora pe o perioadă cât mai mare. Persoanele vătămate nu ar fi fost plătite sau ar fi fost plătite mult sub nivelul muncii prestate, ar fi fost adăpostite în condiţii necorespunzătoare şi exploatate prin recurgerea la ameninţări şi exercitarea de acte de violenţă fizică, acte care au determinat o puternică stare de temere în rândul acestora”, arată Poliţia Maramureş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici