Paturi peste paturi la ATI: Spitalul Victor Babeş va suplimenta numărul de locuri la Terapie Intensivă

  • Marţi au fost peste 1200 de pacienţi la ATI
  • Numărul de paturi ATI se va suplimenta la Spitalul Victor Babeş
  • În ultima zi, au fost înregistrate 9.739 de cazuri noi
240 afișări
Imaginea articolului Paturi peste paturi la ATI: Spitalul Victor Babeş va suplimenta numărul de locuri la Terapie Intensivă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică dimineaţă că de la începutul pandemiei s-a dublat numărul de paturi de ATI şi că săptămânal se adaugă zeci de paturi noi. Vor fi suficiente? Unul dintre spitalele unde se va suplimenta numărul de paturi este Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş. În momentul de faţă, sunt 9 paturi la Terapie Intensivă. Uite ce spune Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş.

„Suntem într-un proces rapid de extindere a secţiei de terapie. Înfiinţarea şi dotarea unei secţii de Terapie Intensivă necesită nişte lucrări aparte, atât în ceea ce priveşte amperajul curentului şi faptul că trebuie să fie circuite separate total de circuitul spitalului. Şi multe alte lucruri: ventilaţia şi paturile, necesarul de prize la capull fiecrăui pat. Într-o lună, o lună şi jumătate, vom mai putea deschide încă 16 paturi peste cele 9 pe care deja le avem. S-a făcut deja proiectul. Aceste 9 paturi de terapie rămân acolo unde sunt. La etajul 1 se vor face amenajările pentru aducerea, montarea şi darea în folosinţă a paturilor.”

Marţi, în secţiile de Terapie Intensivă au fost peste 1200 de pacienţi, cel mai mare număr din cele nouă luni de pandemie. Va rezista infrastructura?

„Nu prelungim tuburile existente cu nişte înnădiri. Va fi un alt circuit şi de curent electric, alte fire, alte panouri electrice. În momentul de faţă, spitalul are 250 de prize de oxigen montate la paturi. Mai avem o comandă data pentru a mai monta 100 de prize, deci vom avea 350 de prize. Circuitul ăsta este separat de cel al Terapiei Intensive, tocmai ca dacă se iveşte vreo problemă să nu sufere cumva Terapia Intensivă.”

„Nu să construim spitale de terapie este soluţia, ci să încercăm să evităm atât transmiterea dacă dă iama peste tine vreo pandemie din asta”, adaugă el.

„Nu e mai simplu şi mult mai ieftin să nu ajungi să ai nevoie de paturi? Nu e mai simplu să iei nişte măsuri foarte stricte, măsuri elementare, şi să opreşti transmiterea de la om la om a acestui virus? Şi ai terminat, ai rezolvat cu paturi, cu tot.”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici