Paznicii unui supermarket din Capitală, acuzaţi că au blocat roata maşinii unui bătrân cu handicap locomotor/ REACŢIA supermarketului | FOTO

Paznicii unui supermarket din Capitală au blocat roata de la maşina unui bătrân de 80 de ani care suferea de handicap locomotor, motivând că acesta nu a respectat regulamentul intern, incidentul fiind semnalat pe reţelele de socializare de un bărbat.

6253 afișări
Imaginea articolului Paznicii unui supermarket din Capitală, acuzaţi că au blocat roata maşinii unui bătrân cu handicap locomotor/ REACŢIA supermarketului  | FOTO

Paznicii unui supermarket din Capitală, acuzaţi că au blocat roata maşinii unui bătrân cu handicap locomotor

"Bravo Lidl România, sunteţi tari, astăzi la magazinul Lidl Apusului aţi blocat roata unui bătrân de peste 80 de ani cu handicap locomotor pe motiv că nu a respectat regulamentul intern Lidl cu privire la parcarea autoturismelor. Bătrânul a parcat lângă spaţiul special amenajat pentru persoane cu handicap fără a bloca accesul in magazin sau a circulaţiei, a parcat in acel loc pentru că că spaţiile pentru persoane cu handicap aveau accesul blocat cu lanţuri şi piloni de plastic", a scris un bucureştean, pe Facebook.

Bărbatul susţine că reprezentaţii firmei de pază SGG l-au văzut când a parcat, l-au lăsat sa între in magazin după care i-au blocat roata stânga faţă, iar la ieşire i-au solicitat sa plătească 100 lei taxa de deblocare.

"Pentru ca bătrânul nu a avut suficienţi bani cei de la SGG au plecat deşi bătrânul le-a explicat cu lacrimi in ochi ca nu are bani suficienţi la el şi că are programare la o clinică de cardiologie in Ghencea. Au venit doua echipaje de poliţie care au aşteptat aproape o oră pe cei de la SGG care au declarat ulterior foarte relaxaţi că este parcarea privată a Lidl şi că bătrânul a parcat într-un loc interzis, că nu e problema lor că spaţiile pentru persoane cu handicap sunt blocate cu lanţ şi că bătrânul trebuie sa plătească. Trei poliţişti s-au umilit timp de aproape încă o ora in faţa unui paznic de la SGG rugându-l sa deblocheze roata bătrânului. Într-un final pentru ca Poliţia Română nu avea jurisdicţie pe proprietatea Lidl şi pentru că bătrânul se simţea rău am strâns noi cei revoltaţi 100 de lei pentru a debloca maşina omului. In tot acest timp şeful de magazin şi încă o persoană din conducerea Lidl aflată in inspecţie s-au hilizit in vitrina magazinului", a mai scris bucureşteanul.

Mesajul, căruia bărbatul i-a ataşta şi mai multe poze, a devenit viral pe reţelele de socializare, fiind redistribuit de 6.500 de ori în doar trei ore şi având mii de comentarii.

Lidl promite să îşi revizuiască procedurile interne şi îmbunătăţească prestatorilor de servicii

Lidl promite să îşi revizuiască procedurile interne şi să ia măsurile necesare pentru a îmbunătăţi regulamentul căruia i se supun prestatorii de servicii care asigură serviciile de administrare a parcărilor magazinelor, arată un comunicat al reţelei de magazine remis MEDIAFAX.

„Astfel, ne vom asigura încă o dată că aceştia aplică regulamentul nu doar în literă, dar şi în spiritul său. Fiecare magazin este prevăzut şi cu locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi. Pentru informarea şi confortul clienţilor noştri, parcările au un regulament afişat la vedere, pentru ca oricine să îl poată consulta. Mai mult, pentru a descuraja ocuparea acestora într-un mod abuziv de persoane cărora nu li se adresează, există în prezent acest sistem cu lanţuri de prindere, care poate fi înlăturat cu uşurinţă la nevoie. Am introdus această soluţie tocmai ca urmare a sesizărilor repetate ale clienţilor noştri cu privire la faptul că, de multe ori, locurile sunt ocupate de cei cărora nu li se cuvin, iar clienţii care au nevoie de ele nu le pot folosi”, arată comunicatul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici